Download gratis de Ciao tutti app!

Grotta di Ferro – op en top genieten van Siciliaanse gastvrijheid

Op het platteland in de buurt van barokstad Ragusa, in het zuidoosten van Sicilië, ligt Grotta di Ferro. Dit hotel prijkt te midden van zacht glooiende heuvels en vlaktes die worden onderbroken door smalle, ondiepe ravijnen die door de eeuwen heen door beekjes zijn uitgegraven in de witte kalksteen.

Lange a secco-muurtjes, gemetseld zonder cement, die de velden en weilanden afbakenen, oude olijfbomen, de rust van het Siciliaanse platteland en het uitzicht op zee tijdens zonsondergang zijn slechts een aantal van de vele elementen die je verblijf hier meer dan aangenaam zullen maken.

Maar de locatie is niet het enige sterke punt van dit hotel. De gastvrijheid van eigenaren Franco en Carmela is ongekend, je bent hier meteen thuis!

Voor Mario van Tururi Tours voelen Franco en Carmela zelfs als familie. Dankzij een lange, fijne samenwerking weet Mario dat zijn gasten heerlijk genieten als ze eenmaal zijn aangekomen bij Grotta di Ferro. Je wordt net als Mario onthaald als een goede vriend en vertrekt als familie.

De oorspronkelijke boerderij is begin negentiende eeuw gebouwd en wordt omgeven door ruim vijftig hectare land. Er zijn zeven kamers die vroeger gebruikt werden als agrarische opslagplaats, stallen en hooiberg: twee tweepersoonskamers, vier driepersoonskamers en een vierpersoonskamer. Alle kamers hebben een eigen badkamer, airconditioning, televisie, een koelkast en een kluisje.

Slaap bijvoorbeeld in de Suite Camere del Duca, het voormalige adellijke appartement van de hertog, met een ruim terras en een heerlijke badkamer met een tweepersoons-hydromassagebad.

In de tuin is er een heerlijk zwembad aangelegd, met een jacuzzi, waar je af en toe een verfrissende duik kunt nemen of waar je van de zon kunt genieten op een van de ligbedden aan het water. Je kunt ook in de tuin gaan zitten met een boek of heerlijk wegdromen in de schaduw.

De rust van het platteland, de gemoedelijke en familiaire sfeer die je hier vindt, dragen bij aan een heerlijk verblijf. Er zijn een gemeenschappelijke keuken, een houtoven en barbecue, zodat je ook je eigen maaltijd kunt bereiden en ‘thuis’ kunt eten.

Eropuit!
Wie de nabije omgeving op de fiets wil verkennen, kan een van de mountainbikes van Grotta di Ferro lenen. Maar ook iets verder weg vind je tal van prachtige dorpen en steden die een bezoekje waard zijn, zoals de barokke pareltjes Caltagirone, Modica, Noto, Ragusa en Scicli.

Strandliefhebbers kunnen een dagje naar het strand van Sampieri, dat op drie kwartier rijden ligt. Natuurliefhebbers brengen een bezoekje aan het beschermde natuurgebied Riserva Naturale Orientata Pantalica en de Valle dell’Anapo, met een spectaculair landschap vol steeneiken, kleurrijke oleanders, orchideeën, wilde salie, tijm en venkel en thuisbasis van vossen, stekelvarkens en een breed scala aan roofvogels. Er zijn diverse wandelroutes die door deze unieke natuurpracht voeren, met verschillende afstanden en duur.

Behalve het beschermde natuurgebied is Pantalica beroemd vanwege de necropolis, dodenstad, die de Siculi hier aanlegden. Zij begroeven hier tussen de dertiende en de achtste eeuw voor Christus hun doden in zorgvuldig uitgehakte gaten in de rotswanden, die je nog altijd kunt zien. Sinds 2005 staat de necropolis op de Werelderfgoedlijst van Unesco, met in totaal zo’n vijfduizend grafkamers.

Een vakantie bij Grotta di Ferro boek je via Tururi Tours

www.tururi.org | info@tururi.org
0031-(0)207723007 | 0031-(0)624551428

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *