Home » Reizen door Italië » Sicilië » Griekse tragedies in Syracuse
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Griekse tragedies in Syracuse

Tijdens onze verkenningstocht langs de oostkust van Sicilië willen we graag ook een avond theater beleven. En dan niet zomaar theater, nee, op ons verlanglijstje prijkt een authentieke Griekse tragedie in het Griekse theater van Syracuse.

Syracuse-Sicilië-Grieks-Theater-Archeologisch-Park (1)

Syracuse is een van de mooiste herinneringen aan de bloeiperiode van de Griekse cultuur op Sicilië. De stad was zelfs ooit (zo van de zevende tot de derde eeuw voor Christus) de op één na belangrijkste stad van Groot Griekenland. Alleen hoofdstad Athene was belangrijker.

Het Griekse Syracuse bestond uit drie delen: het schiereiland Ortygia, waar de Grieken hun eerste nederzetting stichtten, de wijk Tyche, waar je nu het Archeologisch Museum vindt, en de wijk Neapolis (‘Nieuwe Stad’), waar de Grieken al hun tempels en theaters bouwden.

In het Archeologisch Park zie je wat er nog van de Griekse beschaving rest. Het mooist bewaard gebleven is het Griekse theater, deels uit de rotsen gehouwen. Los van wat zich op het toneel afspeelt, heb je hier een schitterend uitzicht over de omgeving.

Syracuse-Sicilië-Grieks-Theater-Archeologisch-Park (2) Syracuse-Sicilië-Grieks-Theater-Archeologisch-Park (3)

Het theater is goed gerestaureerd. Dat moest ook wel, want de latere heersers op Sicilië, onder wie de Spanjaarden, gebruikten dit gebied voornamelijk als steengroeve. Tal van slaven hebben hier blok voor blok de stenen uitgehakt die nodig waren om de stad uit te breiden en te verfraaien.

Griekse tragedies in het Griekse theater
In mei en juni worden in het Griekse theater van Syracuse authentieke Griekse tragedies opgevoerd. Het theater is natuurlijk de perfecte setting voor zo’n bijzondere avond; je waant je echt even duizenden jaren terug in de tijd.

Syracuse-Sicilië-Grieks-Theater-Archeologisch-Park (4) Syracuse-Sicilië-Grieks-Theater-Archeologisch-Park (5)

Wil je net als wij zo’n bijzonder theaterspektakel beleven? Chic &Unique Tours biedt verschillende arrangementen, met naast theatertickets ook transfers, bijzondere accommodatie, maaltijden en tal van bijpassende activiteiten, zoals een bezoek aan Ortygia, het schiereiland van Syracuse,

Voor operaliefhebbers: deze unieke arrangementen zijn ook te boeken voor een bezoek aan de opera in het Griekse theater in Taormina, in augustus.

Grieks-Theater-Taormina-Sicilië

Het Oor van Dionysos
Wel in Syracuse, maar niet in mei of juni? In de vroegere steengroeve kun je elke dag van het jaar een ander spektakel beluisteren. Een van de grotten is omgedoopt tot L’Orecchio di Dionigi, ‘Het Oor van Dionysos’. Deze ruim twintig meter hoge en 65 meter diepe grot heeft namelijk een zeer bijzondere akoestiek. Zing er maar eens een liedje!

Syracuse-Sicilië-Oor-Dionysos (1) Syracuse-Sicilië-Oor-Dionysos (3)Syracuse-Sicilië-Oor-Dionysos (2) Syracuse-Sicilië-Oor-Dionysos (4)

Nog meer Sicilië-tips
Nog veel meer tips voor Syracuse en alle andere pareltjes aan de oostkust van Sicilië vind je in onze Ciao tutti Special Sicilië – Spektakel aan de oostkust.

Ciao-tutti-Special-Sicilië-spektakel-aan-de-oostkust

Bestel Ciao tutti Special #24 Sicilië, spektakel aan de oostkust voor € 5,95

De Ciao tutti Special is een digitale uitgave. Na bestelling ontvang je zowel op de website als in je email, een link om de Ciao tutti Special te downloaden in PDF-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan en op meerdere apparaten, je pc, je laptop of tablet, van alle moois in je nieuwe Special genieten.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *