Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Catania – de zonnigste plek van Europa

Wist je dat nergens anders in Europa de zon langer schijnt dan in de buurt van Catania, op Sicilië? En dat op slechts 2,5 uur vliegen van de kou en de grijze luchten boven ons noorderlingen…

Eliza zocht even buiten Catania een schitterende plek om vakantie te vieren. Ze vond een waar pareltje: Tenuta di Roccadia, een kleurrijke agriturismo met botanische tuinen, valleien met sinaasappelbomen, zalige rust en in de verte de magische Etna. We zouden graag even in haar voetsporen treden, maar tot die tijd doen we het met haar heerlijke verhalen.

Un grande amor
‘Toen ik Roccadia voor het eerst zag, voelde het alsof ik een mooie vrouw vond,’ zei Pietro. ‘Ik wilde met haar trouwen. Samen met mijn vrouw kocht ik de eeuwenoude boerderij en toverde het om tot Tenuta di Roccadia.’ Hij lacht terwijl we samen genieten van de specialiteit van het restaurant.

Op zo’n 30 minuutjes rijden van de Etna vond ik het landgoed waar de zon altijd schijnt. Stiekem dwaalde ik over het terrein met de zonnegele muren en de pasteltinten. De Tenuta is ruim opgezet en gebouwd op verschillende lagen met uitzichten over de heuvels. Na een gelukzalig ontdekkingstochtje liep ik naar de receptie en daar stond Pietro me op te wachten. Hij had me allang in de smiezen gehad en zag aan mijn glimlach dat ik hetzelfde gevoel had als toen hij voor het eerst zijn landgoed betrad. ‘Welkom, bevalt het wat je ziet?’ had hij geknipoogd.

Daarna had hij me zijn grote liefde voorgesteld. De twee zwembaden met de palmen en stille zonnebeden, de speeltuin, de tuinen, de koeien en de paarden, de comfortabele kamers met het eeuwenoude hout en de zonnegele kleuren… En nu zitten we op het terras te praten over de liefde. ‘Un grande amor,’ glimlach ik. En ja, ik wil. Hier blijven. En voor eeuwig trouw beloven aan Tenuta di Roccadia.’

Genieten bij Tenuta di Roccadia
Gekleurde muren, eeuwenoude details, een charme van heb ik jou daar én een wonderschone natuur… Eenmaal aangekomen bij Tenuta di Roccadia wil je niet meer weg. Want net als eigenaar Pietro, kan het niet anders dan dat je op slag verliefd bent. Op de charmante kamers met het eeuwenoude hout, op de zwembaden waar de palmen wuiven, op de bloeiende tuinen, de stilte, de heerlijke gerechten in het restaurant, de terrassen, de gastvrijheid en bovenal het boerenleven.

De tenuta is gelegen op het platteland tussen Catania en Syracuse en wordt omgeven door typische Siciliaanse dorpen en steden. In de verte schittert de Etna. Het landgoed is ook een perfecte plek voor de kleintjes. Ruimte te over, er is een speeltuin, tafeltennis en een voetbalveldje. Er zijn paarden (ook om mooie tochten mee te maken) en ook de koeien en de schapen grazen er met liefde. Verder is er een bar, een solarium, een hydromassagebad en wifi in de openbare ruimtes.

Kortom: een plek waar je alleen maar volmondig ‘ja’ tegen kunt zeggen en intens van zult genieten. Boeken bij Tenuta di Roccadia kan bij Eliza was here. Stuur je ons, net als Eliza, wel een kaartje als je hier vakantie gaat vieren?

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *