Download gratis de Ciao tutti app!

Baglio La Porta – geniet van de schitterende natuur van Sicilië

Net buiten het schitterende natuurreservaat Lo Zingaro, aan de noordwestkust van Sicilië, ontdekte Mario van Tururi Tours Baglio La Porta, een juweeltje waar je volop kunt genieten van de schitterende natuur die Sicilië te bieden heeft.

Baglio La Porta ligt op een rotsachtige heuvel, omgeven door weelderige mediterrane vegetatie, met even verderop de schitterende natuur van Lo Zingaro, een van de mooiste natuurreservaten van Italië.

Je logeert hier in een klassieke baglio, een robuust vierhoekig gebouw rondom een grote binnenplaats. De kamers van Baglio La Porta liggen allemaal aan deze sfeervolle binnenplaats.

Elke kamer ademt een fijne sfeer, met dank aan de warme kleuren en de zorgvuldig gekozen stoffen voor onder meer het beddengoed en de handdoeken. Alles is in harmonie, zodat je even helemaal tot rust kunt komen en alleen maar hoeft na te denken over of je er een dagje op uit gaat of lekker ‘thuis’ blijft om te genieten van alle faciliteiten van Baglio La Porta.

In de tuin ligt namelijk een heerlijk zwembad, met adembenemend uitzicht over zee. Voor de ultieme ontspanning beschikt Baglio La Porta ook over een spa.

Overal vind je verschillende terrassen en zitjes, waar je je de hele dag door kunt laten verwennen, van een eerste kopje koffie en een Siciliaans ontbijt tot een aperitivo bij zonsondergang en een diner met gerechten van het eiland (het restaurant is alleen geopend voor gasten).

Wil je er lekker op uit? In de omgeving kun je prachtige wandelingen maken, natuurlijk in natuurreservaat Lo Zingaro, maar ook op andere plekken, bijvoorbeeld aan de zoutkust tussen Trapani en Marsala.

Trapani zelf is ook een bezoek waard, evenals San Vito Lo Capo, met misschien wel het mooiste zandstrand van heel Sicilië, Scopello en het natuurreservaat Monte Cofano.

Op zo’n dertig kilometer afstand schittert het middeleeuwse dorpje Erice, echt een pareltje dat je niet mag missen. Zet ook Segesta op je lijstje, voor een bezoek aan de gouden Griekse tempel en het Griekse theater.

Een verblijf bij Baglio La Porta boek je via Tururi Tours.

www.tururi.org | info@tururi.org
0031-(0)207723007 | 0031-(0)624551428

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *