Download gratis de Ciao tutti app!

Trenino Verde – met het ‘groene treintje’ spoor je over Sardinië

Trenino-Verde-Sardinië-3

Een van de mooiste manieren om Sardinië te ontdekken is met het ‘groene treintje’. Deze Trenino Verde dankt zijn naam aan het vele groen waardoor je treint. De spoorlijn loopt namelijk dwars door ruige, onaangetaste natuurgebieden en biedt adembenemende uitzichten. Zelfs schrijvers raakten geïnspireerd door hun reis met het groene treintje, zoals het citaat van D.H. Lawrence op bovenstaande foto illustreert.

Het ‘groene treintje’ brengt je over in totaal bijna 600 kilometer spoorlijn van de kust tot in het diepe binnenland, langs plekken waar alleen het treintje kan komen. Rijdend door diepe valleien en over hoge bergtoppen zie je Sardinië op haar mooist.

Trenino-Verde-Sardinië

De spoorlijn is aangelegd aan het eind van de negentiende eeuw en had vooral een economisch doel: het binnenland verbinden met de kust en dus met de rest van de wereld. In de praktijk had het treintje ook een belangrijke sociale functie; het verbond vrijwel alle gebieden van het eiland met elkaar en stimuleerde dus onderling contact tussen de Sarden.

Inmiddels heeft de spoorlijn uitsluitend een toeristische functie. Je kunt vanaf verschillende stations vertrekken en verschillende trajecten afleggen. Kaartjes koop je direct op het station of via Treninoverde.com, waar je ook meer informatie over onder meer de vertrektijden vindt.

Trenino-Verde-Sardinië (2)

Nog meer tips en verhalen voor een vakantie op Sardinië
In onze Ciao tutti Special Sardinië – Eiland vol verhalen lees je nog veel meer verhalen over bijzondere plekken op het eiland, vergezeld van schitterende foto’s en praktische tips.

Ciao-tutti-Special-Sardinië-Eiland-vol-verhalen

Bestel Ciao tutti Special #9 – Sardinië Eiland vol verhalen voor € 5,95

P.S. De Ciao tutti Special over Sardinië is een digitale uitgave. Na bestelling krijg je zowel op je scherm als in je e-mail een link om de Ciao tutti Special te downloaden in PDF-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan en op meerdere apparaten, je pc, je laptop of tablet, van alle moois in je nieuwe Special genieten.

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Een reactie

  1. Wat leuk dit artikel over Sardinië.
    Het is onze favorite plek om met vakantie te gaan. Zo ontzettend veel ongerepte natuur, prachtige witte zandstranden en het imponerende landschap van het natuurpark de Genargentu!
    Bijna onbeschrijflijk. Niet te vergeten de hartelijke, gastvrije mensen en smullen van de Culurgionis.
    Een absolute aanrader is een kleinschalig vakantieparkje…Residence Cort’e Accas in Bari Sardo aan de oostkust.
    Kortom, gewoon een keertje gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.