Ga op pad met onze City Walks!

Ontdek de pracht van het pure Sardinië

Eva Cortie komt al meer dan zeventien jaar op het schitterende Sardinië. Ze kent het eiland op haar duimpje en weet de allermooiste plekjes te vinden.

Eva: ‘Ik ben verslaafd aan de prachtige natuur, de heerlijke stranden en de bijzondere bezienswaardigheden. De Sardijnse vriendelijkheid en gastvrijheid zijn de reden dat ik steeds weer terugkeer. Met Eva Sardinia zorg ik dat ook jij van die gastvrijheid kunt genieten, op de mooiste plekken van het eiland, met een verblijf bij bijzondere bed & breakfasts, charme hotels en vakantievilla’s.

Bij elke reis die ik maak, hoop ik weer wonderbaarlijke dingen te zien. Maar misschien is het voor mij nog wel belangrijker om echt contact te maken met de lokale bevolking. Ik wil alles weten over hun dagelijkse rituelen en oude tradities. Daarom heb ik recent een reis gemaakt die helemaal in het teken stond van het authentieke Sardinië.

Mijn reis begon in Alghero. Een plek waar ik al vele malen ben geweest, maar die nooit verveelt. Alghero heeft een prachtig historisch centrum met smalle straatjes, sfeervolle winkeltjes en restaurants. ’s Avonds kun je er heerlijk flaneren over de oude stadswallen.

Ik verblijf bij Annamaria van Wine Resort Leda d’Ittiri op een paar kilometer afstand van de stad. Ze vertelt honderduit over de geschiedenis van het prachtig gerestaureerde landhuis dat tussen de wijnvelden ligt. We sluiten af met een proeverij van de heerlijke zelfgemaakte wijnen.

Mijn reis gaat vervolgens verder het binnenland in. Ik rijd naar Santu Lussurgiu, waar Gabriella samen met haar dochter Lucilla Albergo Antica Dimora del Gruccione beheert. Je logeert hier echt tussen de lokale bevolking. De kamers van dit bijzondere hotel liggen verspreid over drie authentieke huizen in het stadje. Ze zijn stuk voor stuk sfeervol en voorzien van alle comfort.

Gabriella en haar dochter nemen overal de tijd voor; voor een praatje maar ook voor het bereiden van het eten. Antica Dimora del Gruccione is dan ook een trotse deelnemer van de Slow Food-beweging.

Ik raad je aan om in deze regio een bezoek te brengen aan de opgravingen van Tharros. De restanten van deze Romeinse stad geven een geweldig beeld van het leven uit die tijd. Nog meer leuke tips voor bezienswaardigheden in deze regio vind je in mijn blog over het schiereiland Sinis.

Ik reis nog verder het binnenland in. Mijn volgende stop is Mandas, in het hart van Sardinië. Ook hier logeer ik in een bijzonder, kleinschalig hotel; Antica Locanda Lunetta. Het is prachtig gerestaureerd door Agostino en zijn zus Barbara, die er een geweldige uitvalsbasis van maakten om allerlei moois op Sardinië te ontdekken.

Een absolute aanrader in deze regio is een ritje met il trenino verde, het groene treintje. Het is de perfecte manier om het bergachtige binnenland te verkennen, een gedeelte van Sardinië dat met de auto anders moeilijk te bereiken is.

Na een aantal dagen verlang ik weer naar de zee en rijd ik richting de kust. Naar de oostkust om precies te zijn, naar Nascar Hotel, een prachtig gerenoveerd herenhuis in het plaatsje Santa Maria Navaresse, in de nog onontdekte provincie Ogliastra. Een fantastische bestemming voor families met kinderen, strandliefhebbers en sportievelingen. Het heeft prachtige zandstranden en een ruig achterland. Zowel wandelaars als duikers en bergbeklimmers komen hier aan hun trekken.

Mijn reis is bijna ten einde. Via een schitterende route rijd ik langs de kust terug naar het noorden. Hier geniet ik nog een paar dagen van de rust en het magnifieke uitzicht bij Aldiola Country Resort. Che meraviglia! Eigenlijk wil ik hier wel voor altijd blijven, maar gelukkig neem ik ook deze keer weer prachtige nieuwe herinneringen mee naar huis. Sardinië blijft me verrassen!’

Smaakt dit naar meer? Ook jij kunt deze reis maken! Eva heeft er een prachtige vijftiendaagse fly & drive van gemaakt. Via deze link vind je alle details van deze prachtige reis.

Ciao tutti’s Felice heeft vorig jaar een deel van deze reis gemaakt. De route die ze aflegde kun je lezen in deze blog. Felice deelde daarnaast onder meer twintig tips voor Alghero en prachtige portretten van Sardijnen, die stuk voor stuk de authenticiteit en puurheid van het eilandleven tonen.

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *