Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Isuledda Resort – ontspannen aan een van de mooiste stranden van Sardinië

Wie Sardinië zegt, zegt schitterende stranden. Een van de mooiste stranden is dat van San Teodoro, met vier kilometer helderwit zand. Ook heerlijk zijn het fijne zandstrand van Cala d’Ambra en het strand van Isuledda.

Op korte afstand van deze drie prachtige stranden en op anderhalve kilometer afstand van het stadje San Teodoro ligt Isuledda Resort, een zeer ruim resort met honderdveertig kamers en bijna dertig vakantiewoningen in een prachtig groene omgeving.

Het resort is gebouwd in typische Sardijnse stijl, in een combinatie van hout en steen. Ze worden omgeven door groene gazons, zodat je lekker veel privacy hebt.

Alle appartementen bevinden zich op de begane grond en hebben een terras of een tuintje. Ze zijn voorzien van een kitchenette (met twee elektrische kookplaten), airconditioning, televisie en een kluisje.

Isuledda Resort is een rolstoelvriendelijke accommodatie, mede omdat het terrein mooi vlak is en alle appartementen zich op de begane grond bevinden. Er is ook een aantal appartementen met een aangepaste badkamer en het zwembad beschikt over een handicaplift.

Want hoewel je de mooiste stranden binnen handbereik hebt, is het ook bij het zwembad goed toeven. Op het terrein vind je ook nog tennisbanen en een grote speeltuin.

In deze speeltuin vindt van juni tot september ook de miniclub plaats. In het hoogseizoen is het voor kinderen vanaf vier jaar verplicht een clubkaart te hebben tijdens het verblijf bij Isuledda Resort, die toegang biedt tot diverse faciliteiten en animatie.

Voor een echte Italiaanse pizza kun je terecht in het restaurant, voor de kleine boodschappen bij de minimarkt. Er is een pendeldienst die je gratis op vaste tijden van en naar het strand van San Teodoro brengt.

Ontdek het noordoosten van Sardinië

Isuledda Resort ligt anderhalve kilometer buiten het stadje San Teodoro. Wat ooit een slaperig vissersdorpje was, is nu uitgegroeid tot een heerlijke vakantiebestemming. ’s Avonds komt het dorp tot leven met een ruime keuze aan bars, pizzeria’s en typisch Sardijnse restaurants. Tijdens het hoogseizoen wordt er een avondmarkt gehouden; dat wordt dus gezellig slenteren langs alle kraampjes!

De grootste aantrekkingskracht van San Teodoro is de variëteit aan stranden die er te vinden is. Het plaatsje ligt aan de kust aan de kaap van Capo Coda Cavallo, die deel uitmaakt van het zeereservaat van Tavolara. Het gebied wordt gekenmerkt door een opeenvolging van baaien met zandstranden en kliffen bedekt met weelderige mediterrane vegetatie.

Je vindt er echt een paar prachtige stranden. De mooiste hebben we voor je op een rijtje gezet:

*Cala d’Ambra – een klein maar zeer fijn strand met veel privacy en omgeven door veel groen. In het water is het nogal rotsachtig en daarom adviseren we waterschoenen te dragen.

*Isuledda – geen groot maar wel een prachtig strand, met fijn zand en helder water. Dit contrasteert sterk met de mediterrane vegetatie rondom het strand. Dit strand is vanwege het ondiepe water ideaal voor families met kinderen.

*La Cinta – hét strand van San Teodoro en een van de mooiste en meest populaire stranden van heel Sardinië

*Baia Brandinchi – dit strand wordt ook wel Tahiti genoemd, vanwege de uitzonderlijke schoonheid

Ook wie van duiken houdt, is hier aan het juiste adres. Tavolara is een unieke plek met uitgestrekte vlaktes van zeegrasvelden, veel verschillende kleuren sponsen en niet te vergeten verschillende soorten vissen.

Liever actief óp het land? Dat kan ook, want Sardinië is erg geliefd om haar golfbanen met natuurlijke schoonheid. Ook in de buurt van San Teodoro kun je als golfliefhebber je hart ophalen. Op acht kilometer afstand bevindt zich de negen holes golfbaan Puntaldia met prachtig uitzicht op zee. Op zestig kilometer afstand bevindt zich het bekende golfresort Pevero met achttien holes aan de Costa Smeralda.

Een verblijf bij Isuledda Resort boek je via Tritt – Case in Sardegna.

www.vakantieinsardinie.nl | sardinie@tritt.nl
0031-(0)180769135

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *