Home » Reizen door Italië » Sardinië » Culinaire tips voor Cagliari
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Culinaire tips voor Cagliari

Struinend door de straten van Cagliari, de hoofdstad van Sardinië, komen heerlijke geuren je overal op straat tegemoet. Verscholen in een van de smalle straatjes of pontificaal op een van de mooiste uitzichtpunten van de stad, overal is er wel een plekje waar je lekker kunt eten en drinken.

Felice ging voor Ciao tutti op pad in Cagliari en deelt graag met jullie haar ontdekkingen van bijzondere eet- en drinkgelegenheden.

SONY DSCgalerijen langs de Via Roma

Antico Caffè 1855
Naast het imposante bastion ligt het oudste caffè van Sardinië, Antico Caffè 1855 (Piazza Costituzione 10/11). Anders dan de naam doet vermoeden, dateert het café van 1838, toen Lorenzo Canepa na zijn verhuizing naar Sardinië deze ontmoetingsplek in Cagliari opende.

Vanaf 1855 wordt het een bekende plek voor artiesten en de elite uit de buurt. Sinds de gerenoveerde bistro zijn huidige naam kreeg, in 1998, is er niet veel veranderd. Nog altijd is het een populaire ontmoetingsplek, tegenwoordig voor Italiaanse families, zakenmensen en toeristen.

SONY DSC SONY DSC

Ondanks de renovatie heeft de bistro zijn oude allure behouden. Door de klassieke kleding van het personeel, de donkerbruine meubels, de spiegels en de flessen op de planken lijkt het alsof de tijd heeft stil gestaan, in positieve zin.

Het terras is gelegen aan een drukke rotonde, waar je genietend van een caffè of een lekkere Sardijnse maaltijd, het stadsleven aan je voorbij ziet trekken.

SONY DSC

Sa Saschironada
Waar de Sardijnen zelf eten, daar moet het eten goed zijn, zo dachten we. Dat is zeker het geval bij Sa Saschironada (met een ingang aan de Via Napoli 13 en aan de Via Lodovico Baylle 39). Tot ver na tienen staan nog mensen bij het restaurant, wachtend op een plekje.

SONY DSC SONY DSC

De tafels zijn gedekt met wit linnen en een portie brood met olijven wordt snel gebracht. Aangezien het restaurant zich in de wijk Marina bevindt Marina en de zee op slechts een steenworp afstand ligt, moeten we volgens de cameriere, ober, vis en zeevruchten proberen.

Nadat hij meerdere malen met mooie opgemaakte borden voorbij snelde, verscheen daar dan ook de door ons bestelde risotto ai frutti di mare en de spaghetti ai frutti di mare. En lekker dat het allebei was! Het was het wachten meer dan waard, zowel vanwege de sfeer als vanwege het heerlijke eten.

SONY DSC SONY DSC

2x pranzo con vista
Soms creëer je de hotspots en de beste momenten zelf. Dus waarom niet iets lekkers kopen bij de lokale supermarkt om je lunch te nuttigen op een muurtje met prachtig uitzicht? Felice heeft tijdens haar ontdekkingstocht door Cagliari twee bijzondere lunchplekken op grote hoogte voor jullie gevonden!

Het eerste punt bevindt zich dicht bij het Bastione di Saint Remy. Volg de weg in noordelijke richting, over de Viale Regina Elena. Bijzonder zijn de huizen die hoog op de stadsmuren zijn gebouwd.

SONY DSC SONY DSC

Voor je lunch met uitzicht moet je juist daar zien te komen. Loop voorbij het park de trappen op tot je bij een lift komt. Eenmaal boven sta je meteen op het Piazza dell’Indipendenza, een klein pleintje dat verscholen ligt tussen de smalle straatjes van Cagliari met een uitzicht waar je ‘u’ tegen zegt! Rust uit op een van de bankjes en geniet van je zelf samengestelde lunch.

SONY DSC

Het tweede uitzichtpunt bevindt zich op de top van de heuvel in de wijk Castello. Vreemd is deze naam niet, aangezien Cagliari in het Sardijns letterlijk ‘het kasteel’ betekent.

SONY DSC

Op weg naar dit uitzichtpunt zul je dan ook vele eeuwenoude stadsmuren, torens en een Romeins amfitheater terugvinden. Lunchen vanaf het muurtje aan de Via Fiume biedt een prachtig uitzicht over de stad waar de geschiedenis nog duidelijk te zien is.

SONY DSC

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *