Download gratis de Ciao tutti app!

Twee nieuwe wandelingen in Rome: voor kinderen & kunstenaars

Rome blijft altijd inspireren… Tijdens ons laatste bezoek bekeken we de stad door de ogen van kinderen én met de blik van Nederlandse kunstenaars die er in de zeventiende en achttiende eeuw naartoe reisden.

We zochten de leukste, spannendste en gekste plekken van de stad op om van een wandeling door Rome ook voor de jongste bezoekers een onvergetelijke ervaring te maken en traden in de voetsporen van Casper van Wittel en de Bentvueghels, op zoek naar hun schitterende kunstwerken met Rome als model.

Het resultaat van beide speurtochten: twee nieuwe City Walks zodat ook jullie al dit moois kunnen ontdekken, zien en beleven:

Ciao-tutti-City-Walk-Rome-met-kinderen-5

Rome met kinderen
Wist je dat er boven de ingang van het Pantheon geheimschrift staat? Dat je in Rome moet oppassen dat je vingers er niet afgebeten worden? En dat je er, als je goed zoekt, schildpadden, dolfijnen, een olifant en heel veel katten kunt vinden?

Deze wandeling is speciaal voor kinderen – maar ook ouders zullen zich niet vervelen. We nemen je mee naar allerlei leuke, grappige, bijzondere en soms griezelige plekken. Ondertussen vertellen we je de meest gekke en spannende verhalen over de stad. Er komt onder andere een eeuwenoude moordplaats aan bod, een verborgen kat die een schat bewaakt, een wel heel bijzondere leugendetector en een vrolijke olifant met veel te korte poten. Laat de ontdekkingstocht door Rome maar beginnen!

Ciao-tutti-City-Walk-Rome-met-kinderen

Download Rome met kinderen voor € 3,99

Ciao-tutti-City-Walk-Nederlandse-kunstenaars-in-Rome-5

Nederlandse kunstenaars in Rome
Een bezoek aan Italië, dat was iedere kunstschilder uit de Nederlanden in de zeventiende en achttiende eeuw aan zijn status verplicht. De schilders bestudeerden er voornamelijk de klassieke overblijfselen en bijzondere landschappen, hetgeen niet onopgemerkt bleef. Italiaanse collega’s roemden de kunstenaars uit de Lage Landen al snel om hun gevoel voor detail.

Rome was een geliefde bestemming van de Nederlandse kunstschilders, die je tijdens deze wandeling volgt. Mariska Doesburg, kunsthistorica en journaliste, is hierbij je gids. Ze neemt je mee naar het Rome van die tijd, gezien door de ogen van de kunstenaars. Hoe kwamen ze in Rome aan? Wat voor stad troffen ze aan? Waar woonden ze, waar vierden ze het leven en waar kun je hun kunstwerken nog zien?

Dompel je onder in het Nederlandse erfgoed in Rome en sta oog in oog met de kunstenaars op plekken die iets buiten de gebaande paden liggen. Andiamo!

Ciao-tutti-City-Walk-Nederlandse-kunstenaars-in-Rome

Download Nederlandse kunstenaars in Rome voor € 3,99

Geniet van Rome door de ogen van kinderen & kunstenaars!

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.