Home » Reizen door Italië » Rome » Triumphs & Laments in detail – Project Rooms MACRO
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Triumphs & Laments in detail – Project Rooms MACRO

Triumphs-Laments-Kentridge-Tiber-Rome-2016 (6)

We schreven vlak voor de opening in april al over Triumphs & Laments, het vernieuwende kunstwerk dat aan de oevers van de Tiber verrees en dat werd aangekondigd als ‘het grootste kunstwerk na de Sixtijnse Kapel’. Een wandeling langs de Tiber is inderdaad nooit meer hetzelfde sinds de eerste schetsen van het kunstproject van William Kentridge hier verschenen.

Triumphs-Laments-Kentridge-Tiber-Rome-2016 (1) Triumphs-Laments-Kentridge-Tiber-Rome-2016 (2) Triumphs-Laments-Kentridge-Tiber-Rome-2016 (3) Triumphs-Laments-Kentridge-Tiber-Rome-2016 (4) Triumphs-Laments-Kentridge-Tiber-Rome-2016 (5) Triumphs-Laments-Kentridge-Tiber-Rome-2016 (8)

Als je Kentridges kunstwerken in detail wil bekijken en het creatieve proces achter zijn kunstwerken wil ontdekken, kun je tot 2 oktober een kijkje nemen in het Museo MACRO (in de vestiging aan de Via Nizza). Hier zie je in Project Room #1 en #2 hoe het werk Triumphs & Laments is ontstaan. Je bewondert zowel schetsen en schaalmodellen als een aantal levensgrote figuren.

Het mooie is dat Kentridge hiervoor geen grote rollen behang gebruikte (wat wellicht logisch zou zijn geweest), maar aan elkaar geplakte beschreven pagina’s, grotendeels afkomstig uit de boekhouding van een wijnlandgoed in Zuid-Afrika, het thuis van de kunstenaar. Over bedragen, voorraden en balansen heen toverde Kentrigde Romes wolvin, een dode Pasolini en een geïmproviseerde scène uit La Dolce Vita (Mastroianni en Ekberg staan onder de douche!) tevoorschijn.

Project-Rooms-Kentridge (3) Project-Rooms-Kentridge (4) Project-Rooms-Kentridge (5) Project-Rooms-Kentridge (6) Project-Rooms-Kentridge (7) Project-Rooms-Kentridge (9) Project-Rooms-Kentridge (11) Project-Rooms-Kentridge (12) Project-Rooms-Kentridge (13) Project-Rooms-Kentridge (14) Project-Rooms-Kentridge (15)

Bekijk zeker ook de korte video waarin Kentridge zijn visie op Triumphs & Laments uiteenzet zoals alleen hij dat kan. Daarna bekijk je de muren van de Tiber met nóg meer bewondering. Deze expositie mag dan klein zijn, je kunt er zo een tijdje ronddwalen, waarbij Kentridges kunstwerken steeds nieuwe details onthullen. Consigliatissimo!

Project-Rooms-Kentridge (17) Project-Rooms-Kentridge (20)

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

2 reacties

  1. Wat een aangename verrassing om het werk van een van mijn favoriete kunstenaars ( W. Kentridge) te zien in mijn favoriete vakantieland !

  2. Echt de moeite van het bewonderen waard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *