Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Schetsen voor de Sixtijnse Kapel

Ter ere van het 500-jarig jubileum van Michelangelo’s schilderingen in de Sixtijnse Kapel is in Rome de tentoonstelling ‘Michelangelo e la Cappella Sistina nei disegni autografi della Casa Buonarroti’ te zien.

Uit het Casa della Buonarroti in Florence zijn dertien van Michelangelo’s schetsen voor de Sixtijnse Kapel verzameld, van naaktstudies tot armen, benen en gezichten, plus evenzoveel reproducties uit die tijd. Ciao tutti biedt alvast een kleine vooruitblik:

De schetsen zijn in het echt nog tot en met vrijdag 7 december te bewonderen bij de Camera dei Deputati – Palazzo San Macuto (ingang aan de Via del Seminario 76). De expositie is op maandag tot en met vrijdag geopend van 10.00 tot 20.00 uur, op zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur (let wel: je kunt tot een uur voor sluitingstijd nog naar binnen). De toegang is gratis, dus ga zeker even kijken als je komende weken in Rome bent!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *