Home » Reizen door Italië » Rome » Ontdekking in het groen
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Ontdekking in het groen

Soms moet je tientallen keren ergens langs zijn gelopen om je oog op iets nieuws te laten vallen. Tijdens elk bezoek aan Rome wandelde ik trouw over het door Michelangelo ontworpen Piazza del Campidoglio, boven op het Capitool, naar het beeld van de wolvin met Romulus en Remus.

Ik maakte bijna elke keer een foto van de wolvin die donker afsteekt tegen de blauwe lucht, soms met een flinke wolk erachter, meestal met stralende zon. Ik mijmerde even over het ontstaan van deze nu zo indrukwekkende stad, en wandelde omlaag, naar het Forum, om vandaar weer de hele stad door te struinen.

Pas nu zag ik echter dat links, in het parkje naast het Capitool, nog een wolvin huist. Het is een prachtig gesnoeide buxus, heldergroen in het net zo groene gras (misschien is deze versie me daarom nooit opgevallen?), met ervoor een bloementapijt in de kleuren van de Italiaanse vlag.

Voortaan wordt het dus twee wolvinnen begroeten, en twee foto’s maken. Nu alleen hopen dat de groene versie goed gesnoeid wordt, zodat zowel de wolvin als de kleine Romulus en Remus herkenbaar blijven…

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Een reactie

  1. Di tweede wolvin is erg leuk, de volgende keer dat ik naar Rome ga zal ik naar haar uitkijken.
    groetjes,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *