Ga op pad met onze City Walks!

Ontdek romantisch Rome!

Romantisch-Rome

Het ontluikende voorjaar is in Rome wellicht nog mooier dan elders. De stad ontwaakt, de luiken gaan open, de zon schittert weer op de koepels en torens van de stad. Een ideale tijd om kennis te maken met de Eeuwige Stad…

…of om Rome nog beter te leren kennen. More than Travel organiseert daarom in het voorjaar een reis naar Rome, om alle romantische plekken van de stad met eigen ogen te ervaren. En Ciao tutti gaat mee, want onder leiding van niemand minder dan Saskia, die hevig verliefd werd op Rome en de mooiste plekjes van de stad, ga je op ontdekkingstocht. Je geniet van prachtige plekken, bijzondere liefdesverhalen en natuurlijk van de smaak van de stad!

Rome landmarks collage

We lichten alvast een klein tipje van het programma op:

19 maart
Op woensdag 19 maart vliegen we ’s avonds van Rotterdam Airport naar Rome (Fiumicino). De vlucht vertrekt om 17.35 uur; we komen om 19.45 uur in Rome aan. Er is een gezamenlijke transfer naar ons verblijf voor de komende dagen, Maison Giulia, vlak bij het gezellige Campo de’Fiori. Nadat we ons hebben opgefrist, genieten we van een welkomstaperitivo.

20 maart
Na een echt Italiaans ontbijt in een van de vele koffiebarretjes (met uitleg over koffiedrinken en bestellen op z’n Italiaans) maken we vandaag kennis met romantisch Rome. We bezoeken onder andere Piazza Navona, het schitterende Chiostro del Bramante (een pareltje dat veel mensen onterecht overslaan), het Pantheon, de Trevifontein, de Spaanse Trappen, de filmachtige Via Margutta (thuis van onder anderen filmregisseur Federico Fellini en Gregory Peck in A Roman Holiday) en het park Villa Borghese, voor een unieke kijk op de stad. Op elke plek vertelt Saskia unieke verhalen, waarin vaak een hoofdrol is weggelegd voor de liefde. We zullen gezamenlijk lunchen; het diner is op eigen gelegenheid. Uiteraard geven we graag tips!

21 maart
Na het ontbijt in een Italiaans koffiebarretje wandelen we door ‘onze’ buurt, met de statige Via Giulia, het indrukwekkende Piazza Farnese en de markt op het Campo de’ Fiori. Daarna brengen we een bezoek aan Villa Farnesina, waar Raphael de mooiste fresco’s over de liefde schilderde. Na uitleg van Saskia heb je de tijd om zelf door de villa te dwalen. Lunchen doen we in Trastevere, volgens de inwoners de enige echte wijk van de stad. Na de lunch wandelen we door deze wijk, waarna we de Tiber oversteken voor het bezoek aan het voormalige getto, met onder andere de Schildpaddenfontein op het Piazza Mattei. We sluiten af met een gezamenlijke aperitivo, de avond is verder naar vrije invulling. Uiteraard geven we graag tips voor leuke restaurantjes, pizzeria’s of plekken om romantisch de zonsondergang te bekijken!

Villa-FarnesinaVilla Farnesina

22 maart
Na het ontbijt (wederom in een Italiaanse koffiebar) wandelen we via de Engelenbrug en de Engelenburcht naar Vaticaanstad. Op het Sint Pietersplein zal Saskia van alles vertellen over dit bijzondere stukje stad midden in Rome, waarbij de liefde wederom niet zal ontbreken. Daarna heb je enkele uren vrij om de Sint Pieter te bezoeken, door de Vaticaanse Musea te slenteren, te shoppen of een ander stukje Rome te verkennen. Uiteraard geven we ook nu weer graag tips. ’s Avonds genieten we van een gezamenlijk diner in het oude centrum.

23 maart
Vandaag nemen we afscheid van Rome, maar niet voordat we nog een heerlijke culinaire ervaring hebben opgedaan! We bezoeken vandaag de wijk Testaccio, het hart van de oorspronkelijke Romeinse keuken. We wandelen onder andere langs de Piramide, de Schervenberg en over het niet-katholieke kerkhof. Daarna volgt een zondagse brunch bij Angelina al Testaccio. Na de brunch wandelen we via het mooiste uitzicht van Rome, het Tibereiland en de Mond van de Waarheid terug naar ons hotel om de bagage op te halen. Met een gezamenlijke transfer vertrekken we om half zes naar het vliegveld (Fiumicino), voor de terugvlucht naar Nederland. De vlucht vertrekt om 20.30 uur; we komen dan om 22.55 uur aan op Rotterdam Airport.

Over Maison Giulia
Maison Giulia beschikt over elegante kamers met airconditioning en gratis wifi in het historische centrum van Rome. De accommodatie bevindt zich op 350 meter van het Campo de’ Fiori en op 3 minuten lopen van de wijk Trastevere. De accommodatie is gunstig gelegen om Rome lopend te verkennen; Maison Giulia ligt op 600 meter van het Piazza Navona en op 10 minuten lopen van het Pantheon. Bussen naar het Sint-Pietersplein stoppen op slechts 20 meter afstand.

Maison-Giulia Maison-Giulia3 Maison-Giulia2

Meer informatie en boeken
De Rome-reis vindt plaats van woensdag 19 tot en met zondag 23 maart 2014 (4 dagen/5 nachten). Zo valt 21 maart, het begin van de lente, precies tijdens ons verblijf! Boeken kan bij More than Travel, via deze link.

De reis kost normaal gesproken € 1075,- p.p. maar lezers van Ciao tutti kunnen tot en met 1 feburari 2014 boeken voor maar € 995,- p.p. ( incl. BTW). 

Inbegrepen:
– Retourvlucht Rotterdam > Rome, incl. 1 stuk ruimbagage van maximaal 15 kilo
– Transfer van vliegveld naar accommodatie en vice versa
– Rondleidingen Saskia Balmaekers
– Boek Ciao tutti Rome
– 4x ontbijt nabij Maison Giulia
– 1x diner (exclusief drankjes)
– 2x aperitivo
– City tax
– Toegang Villa Farnesina
– Accommodatie voor 4 nachten gebaseerd op een 2-persoonskamer 2-persoonsgebruik (eenpersoonstoeslag: € 75,-)

Zien we elkaar in Rome?

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *