Download gratis de Ciao tutti app

Nog meer Romeins speelplezier

Wie met kinderen naar Rome gaat, kan niet alleen op pad met Zig en Zag, met wie we vanochtend kennismaakten, maar ook met Zeno en Maia. In het kleur- en doeboek Play Rome nemen zij kinderen mee op pad door de stad, met spelletjes, kleurplaten, stickers en natuurlijk de leukste wetenswaardigheden.

Zeno & Maia

Zeno en Maia vertellen de jonge Romereizigers over de wolvin die Romulus en Remus vindt, het begin van de geschiedenis van de stad. Ze wijzen op de bijzonderheden op het Sint-Pietersplein, bij het Pantheon en in het Colosseum. Uiteraard wordt ook de Mond van de Waarheid niet overgeslagen…

Ze dagen kinderen uit zelf aan de slag te gaan met de plattegrond van Rome, waar negen bezienswaardigheden hun plek moeten vinden. Weten de piccoli viaggiatori waar ze de juiste stickers moeten plakken?

Er valt ook veel te kleuren en te knutselen. Zo is het oudste stripverhaal ter wereld, dat zich om de Zuil van Trajanus ontrolt, nagetekend. De kinderen moeten het nog kleur geven, door naar eigen inzicht de soldaten van een prachtige uitdossing te voorzien. Er kan een mini-Colosseum worden geknutseld, en een Romeinse soldaat of – voor de meisjes – een matrona.

Helemaal achter in het speelboek kunnen de jonge reizigers een reisdagboek bijhouden, met plek voor eigen (aan)tekeningen. Voor de achterblijvers zijn er drie ansichtkaarten die je voorzichtig los kunt scheuren, met drie prachtige plekken in Rome, die je tijdens een bezoek niet mag overslaan: de Sint Jan in Lateranen, het Colosseum en het idyllische meertje in Villa Borghese.

Play Rome winnen?
Ga je binnenkort naar Rome met kinderen en wil je graag het Play Book Rome meenemen? Ciao tutti mag aan één gezin en Play Rome-doeboek meegeven. Kans maken? Mail dan voor 1 oktober naar winnen [at] ciaotutti.nl o.v.v. Play Rome. De winnaar krijgt direct na 1 oktober bericht.

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *