Home » Reizen door Italië » Rome » Mozzarella Mamma
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Mozzarella Mamma

Hier in Rome wonen heel wat enthousiaste bloggers. Ze schrijven over hun leven in de bijzondere stad en – in veel gevallen – ook en vooral over al het lekkere eten dat hier te vinden is. Een van de leukste is Mozzarella Mamma, van de Amerikaanse journaliste Trisha Thomas. Trisha werkt sinds 1994 voor het televisienieuws van Associated Press in Rome. Ze is getrouwd met een Italiaan en combineert haar werk voor AP met het opvoeden van hun drie kinderen, Niccolo’, Caterina and Chiara. De ondertitel van haar blog is dan ook deadlines, diapers and la dolce vita.

Hoe kan een jonge Amerikaanse vrouw, die is opgevoed met hockey, diepvriesgroente, wasmachines, Chinees afhaaleten en rondreizen met een rugzak, uitgroeien tot een echte Italiaanse mamma, die de perfecte pasta kan maken? Onmogelijk? Het is Mozzarella Mamma gelukt, door het dagelijks leven te voorzien van een flinke dosis humor.

Het idee voor haar blog ontstond tijdens een gesprek met een van de moeders die, net als zij, op een bankje in het park zaten terwijl de kinderen elkaar achterna zaten en zich door het gras lieten rollen. De moeder liet zich ontvallen: ‘We proberen onze kinderen waarden bij te brengen, hen te laten inzien dat ze hun best moeten doen, maar eigenlijk denk ik dat we bezig zijn onze kinderen te vormen tot mozzarella.’

Trisha realiseerde zich dat deze moeder gelijk had – ze waren Mozzarella Mamma’s, die weliswaar hun best deden maar hun kinderen ook moesten leren loslaten. Over dat bijzondere proces schreef Trisha pagina’s vol, variërend van hele verhalen tot korte anekdotes. Het resultaat is een vrolijk weblog over het leven van een Amerikaans-Italiaanse moeder in Rome, dat lekker wegleest.

Geinspireerd door dit weblog gaf Loes Janssen Miraglia me deze week het recept voor een heerlijk gerecht met mozzarella: melanzane con mozzarella. Voor mozzarella mamma’s en alle andere keukenprinses(sess)en!

Ingrediënten:
– 500 gram aubergine
– 150 gram mozzarella
– 4 gezouten ansjovissen
– bloem
– 2 eieren
– paneermeel
– olijfolie
– zout en peper

Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de aubergines grondig, snijd ze in de lengte in plakken, bestrooi ze met zout en laat ze minstens een half uur staan. Snijd de mozzarella in plakjes. Spoel het zout van de ansjovissen, ontdoe ze van hun graten en verbrokkel ze. Kluts de eieren met zout en peper.

Spoel vervolgens het zout van de aubergines. Haal ze eerst door de bloem heen, dan door de eieren en dan door het paneermeel. Bak ze op hoog vuur in gloeiendhete olie totdat ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Leg wat mozzarella en ansjovis op de helft van de aubergines en bedek ze met de andere helft. Plaats de aubergine’sandwiches’ in een ingevette ovenschaal. Strooi een beetje zout over het gerecht en plaats het 10 minuten in de oven. Dien het direct uit de oven op.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *