Home » Reizen door Italië » Rome » MACRO in Rome – museum voor moderne kunst in voormalig slachthuis
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

MACRO in Rome – museum voor moderne kunst in voormalig slachthuis

Naast een grote marmeren voet kent Rome nog veel meer kunst op groot formaat. Wij bezochten afgelopen week het museum voor moderne kunst in Testaccio, MACRO geheten, waar twee ‘grootse’ tentoonstellingen te zien zijn.

Extra Large
Allereerst de expositie Extra Large, met kunstwerken en video-installaties van aanzienlijk formaat. Nog tot en met 5 mei 2013 sta je oog in oog met de voormalige paus, een wand vol glasscherven en een enorme tank die als je dichterbij komt blijkt te bestaan uit knipkunst. Een klein voorproefje:

MACRO-Testaccio-Rome (2)

MACRO-Testaccio-Rome (3)

MACRO-Testaccio-Rome (4)

Big Bambú
Maar dat is niet het enige grote dat bij het MACRO te bewonderen is. Op de binnenplaats, vlak bij de voormalige paarden- en koeienstallen (het MACRO is namelijk gehuisvest in een voormalig slachthuis), staat een enorm bouwwerk gemaakt van duizenden bamboestokken: Big Bambú, gemaakt door Mike en Doug Starn. Het heeft wel wat weg van een enorme boomhut, zeker omdat je er ook in kunt klimmen. Niet helemaal tot aan de top (die tot wel 25 meter boven de grond reikt), maar wel hoog!

MACRO-Testaccio-Rome (1)

MACRO-Testaccio-Rome (7)

MACRO-Testaccio-Rome (6)

MACRO-Testaccio-Rome (5)

foto’s: Willemijn van Dijk

Big Bambú is nog tot en met eind december 2013 bij het MACRO te vinden. Wil je in de Big Bambú klimmen, zorg dan wel voor goede schoenen, makkelijke kleding en een fotocamera om dit unieke moment vast te leggen!

Ook naar het MACRO in Testaccio? Je vindt het museum aan het Piazza Orazio Giustiniani 4. De ingang is te herkennen aan de grote stier erboven, een schitterend overblijfsel van het slachthuis.

Ciao tutti RomeMeer lezen over Rome?
Bestel dan nu alvast een gesigneerd exemplaar van Ciao tutti Rome, dat eind mei verschijnt. Je betaalt slechts € 15,- (dat is inclusief verzendkosten, die doen we vast cadeau) en bovendien krijg je een extra e-book met nog meer tips voor een bezoek aan Rome, die helaas niet meer in het boek pasten.

In Ciao tutti Rome neemt Saskia je mee op ontdekkingstocht langs verschillende culturele en culinaire hoogtepunten in de Eeuwige Stad. Het boek zal verhalen bevatten over bekende en minder bekende bezienswaardigheden in Rome, grappige anekdotes, bijzondere adressen en tips voor plekken die je in een gewone reisgids niet altijd vindt.

Bestellen kan door een e-mail te sturen naar blog@ciaotutti.nl o.v.v. Ciao tutti Rome. Vermeld je naam en adresgegevens, hoeveel exemplaren je wil bestellen en voor wie het gesigneerd moet worden (eventueel ook met welke boodschap). Deze aanbieding is geldig tot en met 25 mei 2013.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *