Download gratis de Ciao tutti app

Kleine geheimen van Rome

Rome weet elke keer weer te verrassen. Ook al zijn we er al ontelbaar veel keren geweest, elk bezoek zorgt voor nieuwe ontdekkingen, onthult nieuwe geheimen en brengt ons naar nieuwe plekken.

Rome-Trastevere-10

Soms hoef je er zelfs niet eens te zijn om op iets nieuws te stuiten. Zo maakten we via Twitter kennis met de Deense Jakob Vestergaard en Tine Lind. Jakob werkt als reisredacteur voor de Deense krant Information, Tine is kunsthistoricus en designer. Allebei zijn ze dol op Rome, een passie die ze door middel van twee net verschenen reisgidsjes over kleine wonderen in Rome graag met andere Romeliefhebbers delen.

Lind-Books-Rome-gidsjes

Beide gidsen zijn niet alleen uniek in inhoud, maar ook in design. Het is een handig gevouwen A3, met naast kleine maar fijne adresjes ook een handige plattegrond waarop de adressen staan ingetekend. Lekker praktisch, zodat je de door Jakob en Tine aanbevolen plekken ook makkelijk kunt terugvinden. Want na het lezen van hun tips, wil je ze zeker weten ook allemaal bezoeken.

Small-shops-of-Rome-Lind-Books (3)

Small wonders of Rome
Met het gidsje Small wonders of Rome ontdek je 42 minder bekende Romeinse adresjes in het hippe Monti, het altijd sfeervolle Trastevere en zelfs in het drukbezochte centro storico. Van het heerlijk rustige park Villa Sciarra tot een klein café waar op vrijdag de voetjes van de vloer gaan, van de kleurrijke markt op het Piazza San Cosimato tot het lekkerste ijs van Rome – de 42 tips zijn zeer divers.

Sommige adressen staan ook op ons Romeinse favorietenlijstje, maar we deden dankzij Jakob en Tine ook een paar nieuwe ontdekkingen, zoals een unieke boekwinkel, een fijne jazz club en een net geopende kunstgalerie.

Small-wonders-of-Rome-Lind-Books (1) Small-wonders-of-Rome-Lind-Books (2) Small-wonders-of-Rome-Lind-Books (3)

Benieuwd naar alle kleine wonderen van Rome? Je kunt het gidsje voor € 6,- bestellen via de website van Lind Books (de verzendkosten bedragen € 2,- per bestelling).

Small shops of Rome
Dit gidsje is een must have voor iedereen die in Rome zijn of haar koffer wil vullen met bijzondere kleding, accessoires, lokale lekkernijen en bijzondere souvenirs. Jakob en Tine tippen 40 ‘verborgen’ adresjes (wederom in Monti, Trastevere en het centro storico) – stuk voor stuk kleine winkels met gepassioneerde eigenaren die je graag meer vertellen over hun ‘schatten’.

Small-shops-of-Rome-Lind-Books (1) Small-shops-of-Rome-Lind-Books (2)

De tips bestaan onder meer uit de winkels/ateliers van kleine, onafhankelijke modedesigners en kunstenaars, bijzondere schoenmakers, juwelier, leerbewerkers, delicatessenzaken waarbij het water je alleen al in de mond loopt bij het zien van de foto’s en prachtige papierwinkels. Natuurlijk krijg je voor tussen het shoppen door ook wat culinaire adresjes, voor koffie en lunch (met onder meer Zia Rosetta, onze favoriete stop voor een snel maar smakelijk en stijlvol broodje).

Small-shops-of-Rome-Lind-Books (4)

Benieuwd naar al deze kleine maar fijne winkels in Rome? Je kunt het gidsje voor € 6,- bestellen via de website van Lind Books (de verzendkosten bedragen € 2,- per bestelling).

Wil je beide gidsjes bestellen? Dan betaal je slechts € 12,- (i.p.v. € 14,- – inclusief verzendkosten). Bestellen kan eveneens via de website van Lind Books.

Wij kijken al uit naar de volgende ontdekkingen van Jakob en Tine – en naar een live ontmoeting met hen in Rome natuurlijk. Wie weet kunnen we dan samen op pad in een van onze favoriete wijken, Testaccio, voor een derde gidsje vol kleine geheimen…

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *