Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Het Rome uit de film

Filmliefhebbers opgelet! In het Casa del Cinema in Rome is tot en met 31 oktober de tentoonstellingRoma nel cinema tra realtà e finzione te bewonderen, met vijftig prachtige filmbeelden, geschoten op de mooiste plekken in de stad en met bekende filmsterren in de hoofdrol.

Zo zien weClaudia Cardinale en Enzo Jannacci voor de koepel van de Sint-Pietersbasiliek, een scène uit de film L’udienza(1972) van Marco Ferreri, dezelfde Claudia Cardinale, maar dan nu met Renaud Verlay bij de Fontana delle Tartarughe op Piazza Mattei, in L’anno del Signore (1969) van Luigi Magni, Sophia Loren en Giovanni Ridolfi op een terras boven Piazza Navona in de film Ieri, oggi e domani (1963) van Vittorio De Sica en Marcello Mastroianni met Sophia Loren bij het Colosseum, een beeld uit de film Peccato che sia una canaglia (1954) van Alessandro Blasetti.

Een kleine impressie:

Lees ook mijn blog over Rome als ultieme set, waarin ik met Rosita Steenbeek door het Rome van de film wandelde.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

2 reacties

  1. Ann-Louise Lasschuit

    Prachtige foto’s. Waar kun je die kopen?

  2. De foto’s waren te zien tijdens een tentoonstelling in het Casa del Cinema in Rome. Sommige zullen wel als ansichtkaart te koop zijn daar, maar aangezien de tentoonstelling al geruimte tijd is afgelopen, zal niet alles er meer zijn helaas…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *