Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Een stukje Napels in Rome

De Romeinen mogen er dan wel prat op gaan dat ze de lekkerste pizza’s maken, daar zijn de Napolitanen het totaal niet mee eens. PizzaRè, de Napolitaanse ‘pizzakoning’ in Rome, doet dan ook zijn best om de Romeinen te laten zien hoe je nu eigenlijk een pizza bakt. Ik bestelde er woensdag een echte Napolitaanse pizza, met een lekker hoge rand, kruidige tomatensaus en een dag eerder in Napels ingeslagen buffelmozzarella.

Al snel nadat zelfs de kleinste kruimeltjes van de cornicione, de knapperig gebakken pizzarand, van het bord verdwenen waren, zette de ober nog een bord voor me neer. Dit, zo zei hij, was zo iets bijzonders, dat moest ik echt proeven. Ik kon eigenlijk geen pap meer zeggen, maar was toch wel erg benieuwd wat in de pizza verborgen zat.
Dat vroeg ik dan ook aan de ober, die me onmiddellijk corrigeerde.

Dit was geen pizza, dit was een pagnottiello. Een wat? Een pagnottiello, oftewel een pizza calzone maar dan belegd met ingrediënten die niet zijn meegebakken. De pagnottiello is er in allerlei varianten, maar omdat ik zo had zitten genieten van de verse buffelmozzarella was mijn pagnottiello nu gevuld met verse tomaatjes, basilicum en buffelmozzarella. Ook de pagnottiello ging tot de laatste kruimel op. Het is maar goed dat ik nog maar twee dagen in Rome ben…

Wil je ook een pagnottiello proeven, dan kun je terecht bij een van de twee vestigingen van PizzaRè in Rome:

PizzaRè
Via di Ripetta 14, Rome / Largo dei Chiavari 83/84, Rome

Daarnaast opende de pizzakoning een echte Napolitaanse koffiebar in de buurt van het mausoleum van keizer Augustus. In dit zogenaamde ReCafè maken ze natuurlijk ook de lekkerste pizza’s maar je kunt er ook terecht voor een echte Napolitaanse espresso – uiteraard met een net zo Napolitaans gebakje erbij.

ReCafè
Piazza Augusto Imperatore 36, Rome

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *