Home » Droomplekken voor een vakantie in Italië » Een eigen appartement in Rome
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Een eigen appartement in Rome

Boven aan mijn wensenlijst staat een eigen appartement in Rome, een eigen plek in een van de stille straatjes van de stad, waar je echt thuis komt na een dag slenteren door de stad. Een appartement met een keuken waar ik heerlijke pasta’s kan koken voor Romeinse vrienden – en waar ik ’s ochtends een kleine moka op het vuur kan zetten voor het eerste kopje koffie van de dag.

Een appartement waar je al je buren kent, en waar je in ruil voor een boodschap van de oude bovenbuurvrouw een bord met zelfgemaakte ravioli krijgt voorgeschoteld. Waar de postbode je naam kent en de pakjes tijdens je afwezigheid voor je bewaart, om minimaal drie kopjes koffie te drinken als hij ze komt brengen, samen met de laatste nieuwtjes en roddels.

Een appartement waar je een stukje van de Romeinse lucht ziet, misschien wel met een van de mooie koepels of klokkentorens die de stad rijk is. Waar de zwaluwen in het vroege voorjaar voorbij vliegen en de komst van de zon aankondigen. Waar je het klokgelui van de dichtstbijzijnde kerken hoort, die op zondagochtend alle bewoners van de straat wakker beieren. Kortom, een droomappartement.

Na lang zoeken heb ik zo’n appartement gevonden. Sterker nog, ik heb er tientallen gevonden! Toen ik laatst in Rome was, raakte ik toevallig in gesprek met Isaac van Aggelen, een Nederlandse man die inmiddels alweer een paar jaar in Italië woont en in Rome de mooiste appartementen verhuurt.

Hij nam mij mee op sleeptouw en al na een paar appartementen gezien te hebben, was ik verkocht. Ik wilde ze allemaal wel een keer uitproberen! Het ene appartement was nog mooier dan het andere, in elk appartement was wel iets bijzonders: een mooi uitzicht, een oude waterklok voor de deur, een benedenbuurman met een eigen koffiebarretje…

Achter elke deur ging weer een andere verrassing schuil. Ik heb afwisselend heel wat verschillende behuizingen uitgeprobeerd, en bijna alle bovenstaande wensen waren erop van toepassing (behalve de postbode, maar ja, dat krijg je als je de hele stad doorkruist en elke paar dagen van adres verandert).

Zo droomde ik in de Via Margutta (dat bijzonder sfeervolle straatje waar ik laatst over schreef) over het Rome ten tijde van Audrey Hepburn, terwijl ik me in de Via Veneto een verdwaalde prinses voelde. Alle obers wensten me elke avond weer even vriendelijk buonanotte, en tijdens hun buongiorno de volgende ochtend was hun glimlach zo mogelijk nog breder.

De ene keer kroop ik in een bed dat knus onder balken gevestigd was en van waaruit ik nog net een glimp van de Romeinse sterrenhemel kon opvangen, een andere keer werd ik gadegeslagen door prachtige frescofiguren of scheen het licht van zo’n ouderwetse straatlantaarn door de kier van de gordijnen.

Voor iedereen die nu al naar Rome wil afreizen, nog een kleine impressie van de voordeuren die ik afgelopen tijd heel even de mijne mocht noemen (en waarvan ik de sleutel als een schat bewaarde en zelfs af en toe even aanraakte, om te beseffen dat het niet slechts een droom was) en van het uitzicht dat de Romeinse ramen boden. Hopelijk brengen deze deuren dat heerlijke ‘thuis in Rome-gevoel’ een beetje over!

Uiteraard zou ik jullie niet zo lekker maken als ik er niet iets leuks aan kon vastknopen. Van Rental in Rome mag ik een van mijn lezers blij maken met een mooie korting van 8% op de prijs van de huur van een van de appartementen die zij aanbieden. Wil je graag naar Rome en in een prachtig appartement slapen, dat een paar dagen lang je eigen thuis is?

Stuur dan voor 20 oktober 2011 een e-mail naar winnen@ciaotutti.nl en vertel me achter welke Romeinse deur jij graag zou willen slapen, in welke Romeinse buurt jouw droomhuis staat, welk uitzicht je raam moet bieden of in welke straat jij een buonanotte wil horen en wie weet leg jij dan binnenkort je hoofd op een Romeins kussen!

Wie niet zo lang kan wachten en meteen morgen al op pad wil, kijken en boeken kan via de website www.rentalinrome.com Buonanotte alvast!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

3 reacties

  1. Wat mooi allemaal! Moeilijk kiezen!
    Dakterras, Pantheon??? Idd vaak afreizen naar Rome en ze allemaal proberen!

  2. Een jaarlijks terugkerend genoegen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *