Duik in de onuitputtelijke rijkdom van Rome!

Roma, non basta una vita – een meer dan ware uitspraak. Juist omdat een heel leven niet genoeg is om Rome te leren kennen, kun je er niet vaak genoeg heen – zo vinden wij althans. Er is zoveel moois te zien, zoveel bijzonders te ontdekken, er liggen zoveel verhalen voor het oprapen – Rome weet ons elke keer weer opnieuw te ontroeren, voor zich in te nemen, te betoveren.

Voor iedereen die zich dit voorjaar heerlijk wil onderdompelen in deze betoverende stad presenteert Persoonlijk Rome de ‘Rome Revisited’-reis, met een inspirerend programma dat verder kijkt dan de highlights. Sandrina Bokhorst en Ewout Kieckens nemen je mee naar allerlei plekken bijzondere plekken, met onder andere het unieke Quartiere Coppedé en de net geopende gangen onder de indrukwekkende Thermen van Caracalla. De vernieuwende programmaformule geeft ruimte aan gezamenlijke excursies, keuzebezoeken en vrije tijd.

Rome Revisited (3)

Programma ‘Rome Revisited’
Het programma kenmerkt zich door verrassende dwarsdoorsnedes, nieuwe thema’s en unieke monumenten. Aan bod komen onder andere thema’s als Gianlorenzo Bernini (met een tocht langs zijn werken en de ‘concurrentie’ met Francesco Borromini) en Liberty in Rome – en uiteraard staat er ook een culinaire activiteit op het programma.

In het programma is 2,5 dag gereserveerd voor gezamenlijke excursies. Gedurende 3 dagdelen is er een keuzeprogramma waarbij de gidsen ieder een thema voor hun rekening nemen à € 30 p.p. per excursie. Twee dagdelen zijn vrij in te vullen. Daarbij kun je gebruik maken van het gemak van twee gidsen die je op weg kunnen helpen. Natuurlijk kun je als deelnemer rekenen op de beste insider tips voor leuke restaurantjes voor overdag en ’s avonds. Je verblijft in Hotel Genova, een comfortabel, centraal gelegen 4-sterren hotel.

Rome Revisited (1)

Rome Grand Tour
De reis in het voorjaar van 2013 kan niet meer worden geboekt, maar in het najaar organiseert Persoonlijk Rome een zesdaagse Grand Tour, langs plekken die wat meer van de gebaande paden afwijken of waarvoor speciale toestemmingen nodig zijn van de autoriteiten in Rome. Er wordt dieper ingegaan op de historische en culturele samenhangen die in Rome te ontdekken zijn. Natuurlijk blijft er ook voldoende tijd voor de leuke restaurantjes en de bijzondere activiteiten die het dagelijks leven van de Romeinen dichterbij brengen.

Het programma is gebaseerd op een formule waarbij gezamenlijke excursies, keuzeprogramma en vrije tijd worden gecombineerd. De rondleidingen en thema′s worden met veel passie en humor verteld en de inhoud is van hoge kwaliteit. Rome Grand Tour wordt in 2013 slechts eenmaal gehouden en wel van 30 september tot 5 oktober.

Daarnaast wordt dit jaar de traditionele najaarse ‘Beleef Rome’-reis georganiseerd (4-9 november) volgens het geslaagde model van kleine groepen, bijzondere inhoud en tweekoppige begeleiding. Tijdens deze reis maken de gasten op intensieve en onderhoudende wijze voor het eerst kennis met Rome in al haar facetten.

Rome ontdekken
Wil je in de tussentijd Rome ontdekken onder leiding van een persoonlijke gids die veel kan vertellen over Rome en je de meest bijzondere plekken laat zien? Neem dan contact op met Sandrina Bokhorst van Persoonlijk Rome via sandrina@persoonlijkrome.nl

Rome Revisited (2)

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *