Home » Reizen door Italië » Rome » De lekkerste koffie van Rome
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

De lekkerste koffie van Rome

In de buurt van het Pantheon vind je Sant’Eustachio, onze favoriete koffiebar in Rome. De koffie is hier namelijk altijd lekker zoet; ze doen er voor het zetten al suiker in. Wil je dat niet, vraag dan om een caffè amaro – dan krijg je een gewone cappuccino of espresso, zonder suiker erdoor, maar nog altijd van buitengewone kwaliteit.

Sant-Eustachio-Rome (3)

De barman beschouwt het koffiezetten nog altijd als een kunst. Een kunst die je overigens niet af mag kijken – de espressomachine is goed afgeschermd. ’s Ochtends maken ze hier de romigste cappuccino, later op de dag drink je een snelle espresso of, op een zomerse dag, een verfrissende ijskoffie of granita.

Sant-Eustachio-Rome (2)

Un caffè al banco?
Wanneer je weet welke koffie je wil bestellen, moet je bij Sant’Eustachio (en bij de meeste andere écht Italiaanse koffiebarretjes) eerst een bonnetje bij de kassa halen. Houd er rekening mee dat een kopje koffie aan de bar vaak slechts een fractie kost van een kopje koffie dat je aan een tafeltje of op het terras nuttigt. Een espresso of cappuccino is dan vaak minstens drie keer zo duur als staand aan de bar (al banco).

Heb je eenmaal betaald en een bonnetje gekregen, overhandig dit dan zo nonchalant mogelijk aan de dienstdoende barista. Wil je in een drukke bar snel je koffie voorgezet krijgen? Ga dan vooral niet zwaaien met je bonnetje. Het volstaat je bonnetje op de bar te leggen, vergezeld van bijvoorbeeld een 10-eurocent muntje. Je koffie staat dan in een mum van tijd voor je, zodat je alle tijd hebt om er lekker van te genieten!

Sant-Eustachio-Rome (4)

Naast koffiedrinken kun je bij Sant’Eustachio overigens ook een voorraad koffie voor thuis inslaan, vergezeld van vrolijk gele kopjes, een moka of een selectie heerlijke chocolaatjes die in alle soorten en maten liggen uitgestald.

Sant-Eustachio-Rome (1)

Ook genieten van de beste koffie van Rome? Je vindt Caffè Sant’Eustachio aan het Piazza Sant’Eustachio 82.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

3 reacties

  1. Aan de overkant krijg je vurrukkulluke koffie! Zoals Cafè dell’amore of alla nociale. Zalig! Ik weet even niet meer hoe de zaak heet, maar het is naast de kerk. Een echte aanrader.
    Groet,
    Kitty

  2. Een kunst? Ik noem het gewoon knoeien, iets anders kan ik het toevoegen van soda danwel eiwitpoeder niet noemen. Ik snap niet waarom dit adres als hèt voorbeeld wordt genoemd van koffiewalhalla. Neem een Illy espresso in Eataly en je snapt wat perfectie is

  3. Die espresso bij Eataly hebben we ook geproefd, maar die komt niet in onze top 25 (morgen online) voor. Sant’Eustachio blijft bij ons nummer 1!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *