Home » Reizen door Italië » Rome » Ciao tutti-team op weg naar Rome
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Ciao tutti-team op weg naar Rome

Ciao tutti! Als jullie dit lezen, is het hele Ciao tutti-team op weg naar Rome. Daar vieren we dit weekend ons eerste lustrum, tussen oude bekenden, grote liefdes en nieuwe verrassingen. Uiteraard delen we na terugkomst alle verhalen, foto’s en ontdekkingen met jullie. Wie tussendoor mee wil kijken naar onze avonturen in Rome, volgt ons live via Instagram, Twitter en Facebook.

Processed with Moldiv

In deze blog lichten we al een paar tipjes van de sluier op. Wat staat ons dit weekend te wachten?

Taste of Testaccio
Collega-blogger Maria van Heart Rome, die Saskia vorig jaar in Verona ontmoette, organiseert in Rome bijzondere food tours. Wij gaan zaterdag proeven van Testaccio, het hart van de Romeinse keuken. We mogen maar liefst twaalf (!) keer proeven, bij de meest authentieke adresjes in deze wijk.

Eating-Italy-food-tour-Testaccio Eating-Italy-food-tour-volpetti-piu-romefoto’s: Eating Italy Food Tours

Fotoshoot met het hele team
Het is de allereerste keer dat we alle vier tegelijk in Rome zijn. Dat betekent dus een fotoshoot met ons én Rome als modellen. Petra, de vriendin van Hans, zal ons allemaal vereeuwigen; wij hoeven alleen maar te zorgen voor een brede glimlach. Als het weer meezit, gaan we vooral rondom het Pantheon en het Piazza Navona kiekjes maken. De foto’s gaan we onder andere gebruiken voor een nieuwe header voor de blog, maar we laten jullie na terugkomst uiteraard ook in een blog van de hele shoot meegenieten.

Pantheon

Blue nights
We slapen dit keer in The Blue Hostel, een adres in hartje Rome dat hotelkamers biedt tegen hostelprijzen. Vlak achter de Santa Maria Maggiore, op due passi van de wijk Monti. Een ideale uitvalsbasis dus voor de feestelijke aperitivo op vrijdagavond. Een paar honderd meter de andere kant op wacht ons de volgende ochtend het ontbijt van Panella, met heerlijke cappuccino en zoete broodjes.

Blue-Hostel-Rome (1) Blue-Hostel-Rome (2)
Pranzo della domenica
Op zondag 1 februari bestaat Ciao tutti officieel vijf jaar. Dat vieren we met een uitgebreide zondagse lunch waarbij ook gastblogger Isaac en zijn vrouw Marina (die even buiten Rome wonen) zullen aanschuiven.

Tibereiland en het joodse getto
Het joodse getto is een heel authentiek stukje Rome. Je vindt er de door ons allemaal zo geliefde Schildpaddenfontein, maar er is veel meer moois te zien. We zullen allerlei mooie hoekjes en fijne adresjes in het getto voor jullie vastleggen en ook even oversteken naar het Tibereiland, zodat jullie mee kunnen genieten van twee unieke stukjes Rome.

Tiber-eiland-Rome (8)

Uiteraard vieren we ons jubileum niet alleen met het Ciao tutti-team, maar ook met jullie. In onze blog van morgen onthullen we alvast wat je in februari allemaal kunt verwachten en welke cadeaus we voor jullie in petto hebben. A domani!

Rome-overview

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *