Ga op pad met onze City Walks!

Caffè Propaganda – culinair genieten op een steenworp afstand van het Colosseum

Lekker eten op slechts een steenworp afstand van het Colosseum? Schuif dan aan bij Caffè Propaganda, een old time favourite die sinds kort een nieuw interieur én een nieuwe menukaart heeft.

Eigenaren Maurizio Bistocchi, Daniele Quattrini en Edoardo Caracciolo kozen voor een nóg fijnere culinaire beleving in een smaakvol interieur. Het nieuwe menu, dat de naam Hotel Avanguardia draagt, biedt een unieke combinatie van cocktails en gerechten.

Voor de lunch kun je bijvoorbeeld kiezen uit Romeinse pastaklassiekers als amatriciana, cacio e pepe en carbonara, maar ook voor een lichte pasta met tomaat en basilicum.

Liever geen pasta? Er zijn ook salades, een hamburger van goed rundvlees met aardappeltjes uit de oven en huisgemaakte sauzen, een cartoccio (papieren puntzak) met calamari en wasabimayonaise, baccalà met aardappelpuree met rozemarijn en kappertjes of uovo in camicia (een gepocheerd ei) met een saus van Parmezaanse kaas en een groenten van het seizoen.

Kom je tegen aperitivo-tijd, dan vind je achter de bar de twee zeer getalenteerde cocktailkunstenaars Patrick Pistolesi en Livio Morena. Wil je liever een glas wijn? Vraag dan advies aan sommeliers Valerio Capriotti en Maurizio Bistocchi. Zij weten altijd de beste wijnen te kiezen, niet alleen als aperitivo maar ook bij de gerechten die de jonge chef-kok Fabio Pecelli bereidt.

Op het dinermenu vind je ook pasta’s, maar dan wel hele bijzondere. Wat denk je bijvoorbeeld van tortello liquido di carbonara, spaghettone acqua di…cacio & pere of bottoncini ripieni di burrata all’impepata di cozze?

Bij de secondi is er keuze tussen onder meer eend met paarse aardappelen en groente, een gourmetburger, een stukje zeer lang gegaard varkensvlees en gevulde kwartel. Allemaal even verfijnd en elegant opgediend, met oog voor zowel de smaakcombinatie als het kunstwerk dat je bord bij opdienen blijkt te zijn.

Wij maken kennis met Fabio’s nieuwe menu tijdens een speciale proeverij, waarbij hij ons eerst eieren met tuinbonen en pecorino voorschotelt, vergezeld van een klein doosje vol lekkere polpette van bollito di vitello (kalfsvlees), licht gefrituurd en daarmee een waardige culinaire tegenhanger van onze Nederlandse bitterbal.

Dan komt een van onze favoriete voorgerechtjes op tafel: alici in crosta di pane e finocchietto, misticanza e salmoriglio: gefrituurde ansjovisjes (in een jasje van broodkruim en venkelkruid).

Daarna proeven we Fabio’s beroemde tortello liquido di carbonara, waarbij hij de klassieke carbonara omtovert tot een met carbonarasaus gevulde tortello.

Dan komt het klapstuk van de proeverij: pluma di maiale iberico, cenere, cipolla, mela e senape. Heel langzaam gegaard varkensvlees op een bedje van as, ui, appel en mosterd. Dat klinkt bijzonder en dat ís het ook: zo bijzonder lekker dat we Fabio bijna smeken om nog een bordje.

Dat was echter voordat we hem met het toetje uit de keuken zagen komen. Het signature dessert van Caffè Propaganda is ovo misu: heerlijk luchtige tiramisù in een ei van meringue. Een schitterende én smakelijke revisie van dit op en top Italiaanse toetje, die tot het laatste meringuekruimeltje opgaat. Alleen voor dit toetje komen we volgende keer graag weer terug…

Voor thuis kregen we van Fabio nog een heerlijk zoete verrassing: een goed gevulde bombolone die ons de volgende ochtend bij het ontbijt meteen weer deed terugverlangen naar zijn culinaire meesterschap.

Ook genieten van de cocktails en culinaire verwennerij van Caffè Propaganda? Je vindt het restaurant annex cocktailbar aan de Via Claudia 15, vlak achter het Colosseum. Caffè Propaganda is van dinsdag tot en met zondag geopend van 12.00 tot 02.00 uur.

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Een reactie

  1. Café Propaganda is inderdaad een aanrader. Wij reserveerden voor de lunch. Prima vis en een excellente burger. We hadden alleen pech dat de merengue op was en we de ovo misu in een glas konden krijgen. Dat hebben we maar niet gedaan. Jammer, misschien komen we nog terug. Het was wat hektisch allemaal, omdat er geen telefoonlijn was. Al met al een van de betere restaurants, mooi ingericht, waar het eten prima is, de wijn zeer aan de prijs en de bediening een beetje chaotisch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *