Ga op pad met onze City Walks!

Bijzonder ijs eten voor het goede doel

Wij van Ciao tutti zijn dol op ijs. In alle smaken, op alle momenten van de dag – en in Italië vaak op meerdere momenten van de dag. We aten al eens een broodje ijs als ontbijt, een ijsje na de lunch gaat er altijd wel in en bij een passeggiata aan het begin van de avond is een gelato een onmisbaar accessoire.

We zijn dan ook erg nieuwsgierig naar een nieuw fenomeen dat Fata Morgana, een van onze gelaterie preferite in Rome, heeft bedacht: Gelato Aperitivo. Een combinatie van twee geweldige Italiaanse culinaire hoogtepunten, dat moet wel bijzonder zijn! Een lumineus idee: ijssmaken op basis van alcoholische drankjes tijdens het aperitivo-moment.

aperitivo

En het wordt nog beter, want morgen, op vrijdag 10 mei, gaat het hele bedrag dat je voor de Gelato Aperitivo betaalt (5 euro) naar een goed doel!

Terwijl jij geniet van ijs in smaken als aardbeien-Gewürztraminer, kokos-rum, piña colada, mojito en meer spannends, steun je een groep jonge Afrikanen, die biologische yoghurt maken. Deze Barikama-yoghurt is onder andere verkrijgbaar op de lokale Terra Terra-markten. De jongens werken hard, en hebben dringend behoefte aan een nieuwe koelkast, zo vindt The Rome Digest, initiatiefnemer van deze bijzondere aperitivo.

Meeproeven? Meld je dan aan via deze link! Salute!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *