Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Audrey Hepburn – thuis in Rome

Als Princess Ann speelde Audrey Hepburn een belangrijke rol in de klassieker Roman Holiday (Vacanze Romane), een van de mooiste eerbetonen aan de Eeuwige Stad.

Het Forum Romanum, het Colosseum, de Spaanse Trappen, de Mond van de Waarheid, de Engelenburcht en natuurlijk de Trevifontein – ze komen allemaal voorbij in een aaneenschakeling van schitterende beelden. Voor wie al eens in Rome was, is de film één groot feest der herkenning.

Maar Rome was voor Audrey Hepburn meer dan de set voor deze succesvolle film. Het was ook een tijd lang de stad waarin ze woonde, wandelde (met haar onafscheidelijke hondje), winkelde en werkte, zo lees je in Audrey Hepburn – de wereld van een stijlicoon.

Van Brussel naar Rome

Audrey Hepburn werd op 4 mei 1929 geboren in België, als dochter van een Engelse vader en een Nederlandse moeder van adellijke komaf. Ze werd wereldberoemd door haar onvergetelijke filmrollen en haar modieuze uitstraling.

Audrey verkoos liefde en geluk boven succes en roem. Zelfs op het hoogtepunt van haar carrière slaagde ze erin trouw te blijven aan de waarden die haar uniek maakten. Zo werd ze niet alleen een van de beroemdste en meest geliefde actrices van de twintigste eeuw, maar groeide ook uit tot een waar stijlicoon – van wie de naam nog altijd veel bewondering oogst.

Het levensverhaal van Audrey Hepburn

Audrey Hepburn – de wereld van een stijlicoon is het schitterend geïllustreerde levensverhaal van Audrey Hepburn, prachtig (op)getekend door de internationaal bekende mode-illustrator Megan Hess. We geven een klein voorproefje in beeld, want dit boek moet je vooral ook zien:

Meer prachtige illustraties bij Audrey Hepburns levensverhaal vind je in

Audrey Hepburn – de wereld van een stijlicoon | Megan Hess | ISBN 9789043923972 | € 20,99 | uitgeverij Kosmos | bestel Audrey Hepburn – de wereld van een stijlicoon bij je lokale boekhandel of via deze link bij bol.com

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Een reactie

  1. dank je voor deze prachtige verhalen , heb ervan genoten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *