Home » Reizen door Italië » Rome » Als Aeneas op avontuur door Rome
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Als Aeneas op avontuur door Rome

Ben je dol op spannende verhalen, op Griekse en Romeinse mythen? Wil je zelf als held in het Colosseum of op het Forum in Rome staan? Wil je meer weten over deze prachtige stad en haar inwoners? De reisgids Als Aeneas op avontuur door Rome geeft je alles: zes mythologische verhalen, zes zwerftochten door Rome met beschrijvingen van wat je onderweg ziet én veel achtergrondinformatie over onsterfelijke goden, grote helden en kleine mensen in die eeuwige stad. De gids is bedoeld voor kinderen van 8 tot 88. Neem dus, als een echte held, je ouders mee op avontuur door Rome!

De auteur van deze avontuurlijke gids is Irene de Koning. Irene is al van jongs af aan dol op geschiedenis en mythologische verhalen en gefascineerd door Rome. Sinds haar studie Klassieke Talen doceert ze al 25 jaar Latijn en Grieks. Ieder jaar leidt ze een groep rond in Rome. Toen ze enkele jaren geleden gezinnen met kinderen de stad wilde laten zien, bleek er geen Nederlandstalige reisgids voor deze doelgroep te zijn. Daarom schreef ze er zelf één.

Vandaag geeft ze ons alvast een voorproefje van wat je te wachten staat als je in Aeneas’ voetsporen in Rome treedt. Ze neemt ons mee naar een van de bekendste plekken in Rome, het Piazza di Spagna, aan de voet van de Spaanse Trappen, en vertelt ons waarom er in de Italiaanse hoofdstad een stukje naar een ander land is vernoemd.

Irene de Koning in Rome

Irene: ‘Een gezellige plek om ’s avonds naar toe te gaan, zijn de Spaanse Trappen. De trappen zitten dan vol met mensen. Boven aan de trappen staat een fraaie Franse kerk, de Trinità dei Monti, Drievuldigheid van de Bergen.

Om bij die kerk te komen, moesten de mensen tot 1725 hele kleine smalle paadjes naar boven lopen. De Franse ambassadeur, Etienne Gueffier, vond dat maar niets en liet in dat jaar zoveel geld na, dat er een trap aangelegd kon worden.

Je vraagt je misschien af: als een Fransman zoveel geld aan deze trappen heeft uitgegeven, waarom heten ze dan de Spaanse Trappen? Dit komt doordat vlak bij de trappen de Spaanse Ambassade staat.’

Irene vervolgt haar tocht door de stad aan de voet van de Spaanse Trappen, bij de fontein in de vorm van een boot. Ook hier vertelt ze weer een mooi verhaal – en dat geldt eigenlijk voor elke plek in de Eeuwige Stad. Met Irenes verhalen komt de geschiedenis van Rome echt tot leven en treed je even in Aeneas’ voetsporen, om de stad verhaal voor verhaal te leren kennen en te ontdekken.

Als Aeneas op avontuur door Rome
Irene de Koning
ISBN 9789462066045
€ 18,95

Bestel Als Aeneas op avontuur door Rome via deze link bij Boekscout

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *