Home » Droomplekken voor een vakantie in Italië » Trullo Albrizio & Trullo Vallegna
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Trullo Albrizio & Trullo Vallegna

Al meer dan tien jaar brengt Madelon Witterholt elke zomer door in Puglia, in een trullo op het platteland in de buurt van Ostuni. Madelon: ‘In 2007 kochten we de circa driehonderd jaar oude Trullo Vallegna, die we helemaal hebben opgeknapt. In 2011 kwam daar Casa Carrone in het hart van Ostuni bij, in 2013 gevolgd door Trullo Albrizio.

Trullo Albrizio was bij aanschaf echter weinig meer dan een ruïne. We hebben er de hele zomer van 2014 hard aan gewerkt om deze trullo geheel te restaureren. We zijn nog steeds bijzonder trots op het resultaat en kregen de smaak zo te pakken dat we in het najaar van 2015 met hetzelfde geweldige team mensen aan de slag zijn gegaan om ook Trullo Vallegna te renoveren.

Deels omdat het nodig was (de trullo werd elk jaar wat vochtiger), en deels om hem nóg mooier en comfortabeler te maken dan hij al was. Voor 2018 staan de trulli er weer stralend bij, terwijl de authentieke bouwstijl mooi behouden is gebleven.’

Trullo Albrizio
Deze trullo wordt omringd door een olijf- en sinaasappelboomgaard. Je verblijft er midden op het Pugliese platteland, maar met de auto ben je in vijf minuten in het centrum van het bruisende Ostuni. In minder dan een kwartiertje rijd je naar het strand.

De dikke muren zorgen voor een heerlijk koele temperatuur als het buiten warm is. De trullo is voorzien van alle comfort en heeft een ruim zonneterras. Onder een olijfboom of het riet van de pergola ontbijt of lunch je in de schaduw.

De trullo staat op een eigen stuk grond van zo’n vierduizend vierkante meter. Afhankelijk van het seizoen kun je er zelf zoveel sinaasappelen, mandarijnen, citroenen, vijgen, peren, amandelen, druiven, walnoten en/of olijven oogsten als je wilt.

De trullo is geschikt voor twee personen en voorzien van een keuken, badkamer (met toilet, wastafel en douche), buitendouche (met koud en warm water), koelkast, televisie en muziekinstallatie met docking station.

Trullo Vallegna
Ook deze authentieke trullo staat op een mooi stuk land. Je kijkt uit op de vallei terwijl je geniet van optimale privacy en rust op een romantische plek midden in de natuur. En dat terwijl Ostuni maar op vier kilometer afstand ligt!

De trullo is voorzien van alle comfort. Bovendien blijft het door de dikke muren binnen heerlijk koel als het buiten warm is. De trullo is geschikt voor twee personen, voorzien van binnen- en buitenkeuken, badkamer (met toilet, wastafel en douche), buitendouche (met koud en warm water), open haard, koelkast, televisie en muziekinstallatie met docking station.

Ostuni
Ostuni zelf zie je al van ver liggen: een witte stad op een heuvel, bekroond door de zandstenen vijftiende-eeuwse kathedraal met zijn kleurige koepel. Het stadje wordt omgeven door een middeleeuwse vestingmuur, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over eeuwenoude olijfgaarden en zelfs tot aan de Middellandse Zee kijkt.

Het oude centrum ligt op het hoogste punt en is levendig en schilderachtig. Je kunt er heerlijk ronddwalen door een labyrint van kleine straatjes met veel terrasjes, restaurants en leuke winkeltjes.

In de omgeving vind je prachtige zand- en rotsstrandjes, pittoreske stadjes, olijfgaarden in rode aarde en vrijwel altijd een blauwe lucht en een heerlijke temperatuur.

Zowel Trullo Albrizio als Trullo Valegna is vanaf € 430,- per week te huur (incl. gas, elektra, water, bed-, bad- en keukenlinnen en begin- en eindschoonmaak), in de periode van 1 mei tot 1 november. Kijk voor meer informatie op www.ostuni.nl of stuur een e-mail naar info@ostuni.nl.

Bij beide trulli is er ruime parkeergelegenheid. Let wel: de laatste vijfhonderd meter naar Trullo Vallegna leiden over een smalle, onverharde weg. Daarom raden we je aan een niet al te grote auto te huren.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *