Download gratis de Ciao tutti app!

Sterrennacht van Van Gogh verlicht trulli in Alberobello

2015 is Van Gogh-jaar en dat wordt niet alleen gevierd in Nederland… In Alberobello (Puglia) worden deze zomer beelden van Van Goghs sterrennacht geprojecteerd op de muren en daken van de trulli. Sinds 4 juli schitteren de blauwe en gele verfstreken van de Nederlandse schilder tegen de donkere nacht.

Trulli-Alberobello-Van-Gogh (1) Trulli-Alberobello-Van-Gogh (2) Trulli-Alberobello-Van-Gogh (3) Trulli-Alberobello-Van-Gogh (4) Trulli-Alberobello-Van-Gogh (5) Trulli-Alberobello-Van-Gogh (7)

Het project is gerealiseerd door Lightcones, Agit en de gemeente Alberobello. Absoluut de moeite waard als je komende weken in de buurt bent. Van Goghs sterrennacht is nog tot en met 2 augustus te zien.

Trulli-Alberobello-Van-Gogh (8) Trulli-Alberobello-Van-Gogh (9)foto’s: Federica Mancini

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

3 reacties

  1. Daar gaan we zeker naar kijken en het staat ook op het gastenprikbord!

  2. Wat een leuk project. Wij waren vorig jaar in Puglia en verbleven (www.trulliilcastango) in een trulli in de ‘Zona dei Trulli’ tussen/rond Alberobello (een beetje het Valkenburg van de streek), Locorotondo, Martina Franca. ‘Vaut le voyage’ heet ‘t bij Michelin, maar de vertaling ‘vale la pena’ vertrouw ik niet helemaal.

  3. Mooie trullo! Vale la pena betekent ‘de moeite waard’, dus die vertaling klopt dan denk ik wel – het ziet er in elk geval goed uit, die Trulli Il Castagno. Grazie voor de tip!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.