Home » Reizen door Italië » Puglia » Puur ontspannen in Puglia
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Puur ontspannen in Puglia

Terwijl wij in het noorden van Italië met onze blote voeten door het gras wandelden, wordt dieper zuidwaarts, op een plek waar Monique van Happy Soul Travel haar hart verloor, een bijzondere yoga-ervaring voorbereid.

Monique: ‘Er zijn van die plekken die zo magisch zijn, dat je ze ‘t liefst geheim houdt. Of… je gaat ‘m gebruiken als decor voor exclusieve yogaweken met topdocenten, prachtig en zuiver eten en goed gezelschap van like minded people. Masseria Potenti is zo’n plek, van zo’n schoonheid dat je nooit meer wilt vertrekken. Dit jaar nodigen wij een handvol zeer ervaren yogadocenten uit om hier yogaretraites te geven, die je nog lang bij zullen blijven.

Puglia2

Masseria Potenti
Masseria Potenti is een zestiende-eeuws domein van zo’n honderd hectare gelegen op het platteland van Zuid-Italië, op slechts 5 kilometer van zee. Het landgoed behoorde vroeger toe aan de invloedrijke Imperiali-familie en is inmiddels in handen van het charmante echtpaar Tomassino. Het ligt te midden van glooiende heuvels vol olijfbomen en wijnranken die langzaam aflopen naar de Ionische kust.

Met respect voor de antieke architectuur hebben de eigenaars deze klassieke masseria omgetoverd tot een zeer stijlvolle, persoonlijke accommodatie, waar je je onmiddellijk thuis zult voelen. Er is veel ruimte om je terug te trekken, aan het zwembad in de Arabische tuin, met een boekje onder de vijgenboom, of een massage in de buitenlucht.

Puglia6

Alle kamers en suites zijn zeer smaakvol ingericht met prachtige stoffen, antieke tegels, lichte kleuren, badkamer met douche, airco en de meeste kijken uit op de tuin vol citroenbomen of de indrukwekkende binnenplaats.’

Puglia1

Zomerretreat
Happy Soul Travel biedt in samenwerking met Delight Yoga in Amsterdam speciale yogaweken aan bij Masseria Potenti. Elke week heeft een ander karakter. Monique: ‘De najaarsweek in september, met Daphne Lutger, staat helemaal in het teken van balans. We leven in een wereld waarin veel prikkels op ons afkomen en soms is het lastig om de balans te vinden en te behouden, waardoor we niet altijd in staat zijn te voelen welke keuzes ons gelukkig maken en onze groei dienen. Daphne laat je zien hoe je door rust, gezonde voeding en yoga die balans kunt herstellen, zodat je weer een heldere blik krijgt op de weg die je wilt bewandelen.

Het ochtendprogramma bestaat uit twee uur Yang Yoga, waarbij de focus ligt op het warm, soepel, sterk en lang maken van spieren, en op de ademhaling. De houdingen zijn gebaseerd op Vinyasa Flow Yoga, een stevige practice waarbij ademhaling en beweging met elkaar worden verbonden en waarbij je ervaart hoe het is om in het ‘hier en nu’ te zijn. Meditatie door beweging. In de middag heb je tijd om aan het zwembad een boekje te lezen, naar het strand te gaan of de omgeving te verkennen. In de avond breng je je lichaam tot rust met Yin Yoga. Hierbij ligt de focus op diepere lagen van het lichaam. Doordat je een paar minuten in een houding blijft zonder je spieren aan te spannen kan het lichaam zich openen en kunnen eventuele blokkades oplossen. Een leuk detail is dat de lessen thema’s hebben. Je kunt hierbij denken aan speciale series voor specifieke organen of gewrichten. De ultieme ervaring is te kunnen loslaten en je over te geven aan het moment!’

Op de website van Happy Soul Travel vind je alle details van deze reis.

Puglia9

foto’s: Chantal Ariëns | HappySoulTravel

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *