Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Palazzo Presta – heerlijk boutique hotel in Gallipoli (Puglia)

Gallipoli is een gezellige badplaats aan de Ionische zee, aan de westkust van Puglia. Het heeft een fotogeniek historisch centrum, leuke winkelstraatjes met terrasjes en restaurants, een sfeervolle haven en mooie zandstranden waar je geniet van schitterende zonsondergangen.

Het stadje is bovendien een perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van de Salento, het zuiden van Puglia, met pareltjes als Santa Maria di Leuca, Nardò, Galatina, Otranto en barokstad Lecce.

Dat kan perfect vanuit Palazzo Presta, een heerlijk boutique hotel in Gallipoli, waar Eugenia en Antonio je hartelijk ontvangen. Dit jonge stel heeft al veel verre reizen gemaakt. Na al hun avonturen zijn ze neergestreken in het oude centrum van Gallipoli, waar ze een historisch palazzo hebben omgetoverd tot een charmant hotel voor wie net als zij graag reist.

Het zeventiende-eeuwse gebouw dankt zijn naam aan Giovanni Presta, een bekende Zuid-Italiaanse arts en onderzoeker. Het hotel is een mengeling van barokke en neoklassieke stijlen, met een mooie historische façade.

De originele stijldetails en ruimten zijn zo veel mogelijk intact gelaten. Daardoor zijn alle suites verschillend qua afmetingen. Ze hebben ook allemaal een eigen thema, waarop de kleuren, de meubels, de gordijnen, de vloerbedekking en de authentieke gebruiksvoorwerpen zijn aangepast. Het resultaat is een eclectisch geheel, mede dankzij de prachtige foto- en kunstcollectie die in het hotel wordt tentoongesteld.

De suites zijn stuk voor stuk zeer uitnodigend. Zodra je over de drempel stapt, dompel je je onder in luxe en verwondering, vol verlangen naar een vervlogen periode.

Hoewel de inrichting van Palazzo Presta al museumwaardig is, wordt dit ruim overtroffen door het uitzicht vanaf het dakterras. Je kijkt uit over het historische centrum van Gallipoli en over de zee, die op een steenworp afstand ligt. Een feest voor het oog waar je niet snel genoeg van krijgt!

Op het dakterras wordt ook elke ochtend het uitgebreide ontbijtbuffet geserveerd. Een beter begin van de dag kun je je niet voorstellen: een heerlijke espresso of cappuccino in je hand, terwijl je blik over het stadje en de zee dwaalt.

Aan het begin van de avond verandert het dakterras in de Hobo Club en kun je er genieten van een heerlijke cocktail, terwijl je de mooie kleuren van de zonsondergang gadeslaat.

Ook logeren bij Palazzo Presta? Reserveren kan via Eva Sardinia. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Eva Sardinia via info@eva-sardinia.com of via 0031-229591942.

Fly & Drive Boutique Hotels Puglia
Wil je meer prachtige plekken in de regio Puglia verkennen, vanuit sfeervolle boutique hotels? Dan is de 15-daagse Fly & Drive Boutique Hotels Puglia echt iets voor jou.

Je verblijft tijdens deze rondreis op vier verschillende locaties. Je start in Trani, in het noorden. Daarna reis je naar het binnenland, naar Grottaglie, het centrum van de Pugliese keramiekkunst. Palazzo Presta in Gallipoli is het volgende hotel van de reis, die eindigt aan de oostkust, in een luxe hotel bij Torre Canne di Fasano.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *