Home » Reizen door Italië » Puglia » Op naar Puglia!
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Op naar Puglia!

Vandaag is het zover, we gaan op blog tour naar Puglia! Vanochtend om vier uur ging de wekker en na een snelle douche en een nog snellere espresso begon onze reis. Nu wachten we op Schiphol op onze vlucht, die ons via München naar Bari brengt.

Daar zullen we alleen even tijd hebben voor wederom een snelle espresso, waarna we naar het station van San Severo reizen. Hier begint een slow tour door de Gargano, in een van de wagons van de Ferrovie del Gargano. Onderweg krijgen we niet alleen allerlei moois te zien, maar ook te horen en te proeven. Een aantal experts uit de regio (op het gebied van muziek, cultuur en enogastronomie) reist namelijk met ons mee, om ons meteen in te wijden in de geheimen van de Gargano.

Vico del Gargano

Na de treinreis stappen we in Calenella in oldtimers, voor een tocht langs bijzondere plekken op het schiereiland. We eindigen in Manfredonia, waar we na een diner met lokale specialiteiten ook zullen overnachten.

Panoramic view of Manfredonia. Puglia. Italy.

Na een waarschijnlijk wederom kort nachtje staat vrijdag ‘Turismo Attivo’ op het programma. We mogen kiezen uit trekking, paardrijden of zeilen. Meer details hebben we nog niet, dus nog geen idee wat het precies wordt, al klinkt het paardrijden wel erg aantrekkelijk in deze omgeving.

Ook de lunch krijgen we vandaag niet zomaar voorgeschoteld. We mogen ook hier actief meehelpen met het bereiden van alle gangen. Daarna volgt een fototour langs de mooiste plekjes van de Gargano, plus een soort reizend diner waarbij we gedurende de avond steeds een andere plek aandoen. We beginnen met een aperitivo in Vieste, gevolgd door een primo en secondo in Mattinata. Het toetje staat voor ons klaar in Monte Sant’Angelo, waarna in Manfredonia ons bedje wacht.

Op zaterdag volgen we de route ‘Tra Borghi e colori’, met een bezoek aan het historisch centrum van Peschici en aan Al Trabucco. Ook Vico del Gargano staat op het programma.

Peschici collage

Na een waarschijnlijk broodnodige siësta mogen de carnavalsneuzen, schmink en verkleedkleren uit de koffer, want ’s avonds gaan we naar de Notte Colorata van het Carnevale di Manfredonia. Hier kijken we erg naar uit, benieuwd of het lijkt op het Maastrichtse carnavalsgedruis.

Met de feestmuziek nog in de oren en vast heel veel mooie, kleurrijke ervaringen rijker, nemen we zondag afscheid van dit bijzondere stukje Italië. Maar daar denken we nog even niet aan. Onze vlucht wordt omgeroepen, andiamo! Tot na de landing, in Puglia!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Een reactie

  1. Heel veel plezier in Puglia!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *