Home » Droomplekken voor een vakantie in Italië » Ons witte huisje in Ostuni
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Ons witte huisje in Ostuni

Al van ver zie je Ostuni liggen: een wit stadje hoog op een heuvel, bekroond door de kathedraal met zijn kleurige koepel. Het stadje wordt omgeven door een middeleeuwse vestingmuur, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over eeuwenoude olijfgaarden tot aan de Middellandse Zee.

Ostuni

Het oude, authentieke centrum ligt op het hoogste punt en is levendig en schilderachtig. Je kunt er heerlijk ronddwalen door een labyrint van kleine straatjes. Iedereen is verplicht om zijn huis elk jaar wit te kalken, waardoor het hele centrum sprookjesachtig aandoet. Pittoreske doorkijkjes bieden telkens weer een onverwachtse blik op de blauwe zee in de verte.

ostuni-9

Een van die witte huisje in het centro storico is ons stekje voor de komende week. Hier worden we wakker, drinken we koffie, tikken we onze verhalen. Vanuit dit huisje gaan we op avontuur, dwars door Puglia, om ’s avonds moe maar vol van alle indrukken te dromen van nog meer moois.

ostuni-bij-avond

Casa Carrone
Ons huisje heeft ook een naam, Casa Carrone heet het – en het is voor iedereen te huur als de eigenaren er zelf niet zijn. Op de eerste etage is er een woonkamer met keukenhoek, badkamer en een Frans balkon. De slaapkamer, die zich op de tweede etage bevindt, geeft toegang tot een ruim terras. Vanaf dit terras kijk je aan de ene kant uit over de witte huisjes van de stad; vanaf de andere zijde heb je een fantastisch uitzicht over de olijfgaarden tot aan de blauwe Middellandse Zee.

Casa-Carrone-Ostuni

Casa Carrone is geschikt voor twee tot vier personen en is voorzien van badkamer met toilet, bidet en douche (warm water), airco, koelkast, tv, dvd-speler, muziekinstallatie met dock-station, etc. Het strand van Ostuni is op slechts 10 minuten rijden – in de zomermaanden is er tot diep in de nacht gratis openbaar vervoer van en naar de kust. Hier kun je dus heerlijk vakantie vieren zoals de Italianen dat doen. En mocht je in augustus komen, dan pik je meteen het geweldige Ferragosto-feest mee.

Slapen in een trullo
Wie liever in een echte trullo slaapt, kan overigens bij dezelfde eigenaren terecht. Vlak bij Ostuni (op een kleine 4 kilometer afstand), in de Valle d’Itria, verhuren zij zo’n oud, authentiek landarbeidershuisje op een mooi stuk land, voorzien van alle comfort. Door de dikke muren binnen heerlijk koel als het buiten warm is. Je hebt een mooi uitzicht op de vallei terwijl je geniet van optimale privacy en rust op een romantische plek in de natuur.

trullino

De trullo is geschikt voor twee personen, voorzien van binnen- en buitenkeuken, badkamer met toilet, bad en douche, buitendouche (koud- en warm water), open haard, koelkast, tv, muziekinstallatie met dock-station.

Wil je in onze voetsporen treden en heerlijk genieten van Ostuni, de stranden en al het andere paradijselijks dat Puglia te bieden heeft? Kijk dan op gauw op Ostuni.nl en reserveer een casa bianca of een trullo voor komende zomer.

ostuni-15

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *