Ontdek Italië op een Vespa!

Nog meer boekennieuws: paradijselijk Puglia

Terwijl Saskia De duizend tinten van Toscane schreef, werkte Willemijn aan een boek in dezelfde reeks, met in de hoofdrol het paradijselijke Puglia. Komende maandag vertrekken Saskia en Willemijn samen naar Italië, eerst naar de hak van de laars om de foto’s voor Willemijns boek te maken, vervolgens naar Toscane om daar alle plekken uit het boek te bezoeken voor bijbehorende foto’s.

Puglia-Willemijn-van-Dijk

Maar voor we vertrekken, vertelt Willemijn wat je in haar boek allemaal kunt verwachten. Willemijn van Dijk, Italiëliefhebber en historica, woonde in Puglia en reisde door de hele regio, op zoek naar verhalen uit het verleden. Onderweg leerde ze de sfeer en smaken van het Puglia van nu steeds beter kennen – onlosmakelijk verbonden met die rijke historie.

Puglia. Reizen door de hak van de Italiaanse laars
Welkom in Puglia, de hak van de Italiaanse laars. Een gebied vol adembenemende schatten van kunst, cultuur en natuur, van onontdekte verhalen en van een pure, authentieke keuken en levenswijze.

Puglia, nog maar mondjesmaat ontdekt door de Nederlandse vakantieganger, streelt de ziel en prikkelt de zintuigen. De zon schijnt er een groot deel van het jaar weergaloos op de witte stranden en de azuurblauwe baaien en de warmte straalt af van de droge grond rond de masserie en de trulli, van de muren van middeleeuwse kastelen, van de straatstenen in de barokke stadscentra en bovenal: van de pugliesi, de inwoners van dit veelzijdige land.

In Puglia. Reizen door de hak van de Italiaanse laars leiden de zintuigen je door dit paradijselijke stukje Italië: het laat je de kunst- en cultuurschatten zien, de smaken van het land proeven en de verhalen uit het rijke verleden ervaren.

trullo-Pugliafoto: Michiel Tromp

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek onze City Walks

2 reacties

  1. Eindelijk een boek in het Nederlands over dit prachtige gebied….waar ik weg van ben … fijne, aardige mensen, heerlijk eten.. lu sole, lu mare lu iento ( de zon, zee en wind in het dialect)

  2. Hoi Willemijn,
    Ik kan me helemaal bij de reactie van Hetty aansluiten.
    Wij gaan weer terug naar de Salento, en wel naar Gallipoli.Voor twee jaar terug ook geweest, en met het Italië magezine in de tas de mooie plekken van de Salento bezocht. maar nu kunnen we jou boek meenemen en genieten van de plekjes die jij ons in je boek laat zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *