Ga op pad met onze City Walks!

Made in Puglia

Vergeet Milaan, echte fashionista’s moeten naar Zuid-Italië! Willemijn reisde onlangs met Andiamo! Services naar Puglia voor de 11de editie van het Lecce Fashion Weekend en doet de komende dagen op Ciao tutti verslag van een paar dagen fashionable Lecce.

LFW-1

Puglia in beweging
Als we een Italiaanse regio zouden moeten kiezen die het meest in beweging is, zouden we Puglia noemen. De regio is, behalve voor Italianen zelf, een nog vrij onbekende vakantiebestemming, maar timmert de laatste jaren als zodanig behoorlijk aan de weg. Maar er is meer. Ook op het gebied van mode en lifestyle is Puglia voortdurend in beweging, zo bleek overduidelijk tijdens het afgelopen Lecce Fashion Weekend, dat helemaal in het teken stond van Made in Puglia.

Een podium voor jonge designers
Het valt niet te ontkennen: alles wat onder Rome ligt heeft in Italië sinds mensenheugenis te maken met een imagoprobleem. Noord-Italianen zijn niet snel geneigd om de blik te richten op het zuidelijk deel van de laars, zeker niet als het gaat om mode. Mooi dus dat er zoiets bestaat als het Lecce Fashion Weekend, waarbij de catwalk letterlijk en figuurlijk een podium kan bieden voor jonge designers en onontdekt talent uit Puglia. Omdat er genoeg grote namen uit de fashion scene speciaal voor naar Lecce komen – uit Rome, uit Milaan – kan die catwalk voor deze designers weleens een springplank worden voor een (inter)nationale carrière in de mode.

LFW-2Vlnr: Filomena Uffing (Andiamo! Services), Toenke Berkelbach (Italië Magazine), Elisabetta Bedori (organisatie), Willemijn van Dijk

Strenge selectie
De designers die tijdens het Lecce Fashion Weekend hun nieuwste collecties mochten showen aan pers, inkopers, modegoeroes en publiek werden in heel Puglia geselecteerd door het strenge, kundige en smaakvolle oog van de charmante Elisabetta Bedori, die uit naam van Alta Voce en Associazione Culturale Stage het hele weekend organiseerde en bijvoorbeeld de spectaculaire locatie regelde.

Vanmiddag zullen we met veel plezier met jullie delen welke prachtige creaties wij vanaf onze front row seats op de catwalk voorbij zagen komen. Voor nu vast een voorproefje met het filmpje Lecce Fashion Weekend – backstage!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *