Ontdek onze unieke City Walks in Italiaanse steden

Lekker logeren bij B&B Li Quattro Fumari

Li-Quattro-Fumari-bed-breakfast-Salento-Puglia (1)

In het zuiden van Puglia, onder aan een steile helling, verscholen tussen weelderig groen en met uitzicht op de Ionische zee, is een parel van een villa te vinden. Tijdens haar dagen in de Salento bivakkeerde Elena in deze villa, waarin bed & breakfast Li Quattro Fumari (‘de vier schoorstenen’) gevestigd is.

Li-Quattro-Fumari-bed-breakfast-Salento-Puglia (2)

‘Voor dag en dauw uit bed, naar beneden en binnen een minuut sta je aan de lungomare. Wanneer je elke ochtend wakker wordt met uitzicht op de zee, dan is opstaan een koud kunstje. Turend naar de vissers, die vast en zeker al een halve werkdag erop hebben zitten, word ik langzaam wakker en adem ik de frisse zeewind in.

Li-Quattro-Fumari-bed-breakfast-Salento-Puglia (3)

Als ik me omdraai, heb ik zicht op het Parco Naturale Regionale di Porto Selvaggio e Palude del Capitano, een beschermd natuurgebied waar je als wandelaar getrakteerd wordt op een schitterende baai, een grillige kustlijn en de Torre dell’Alto.

Li-Quattro-Fumari-bed-breakfast-Salento-Puglia (4)

Op je gemak loop ik weer terug naar de B&B, met in gedachten het heerlijke ontbijt dat me te wachten staat. Vaste prik is natuurlijk de caffé en een warme pasticciotto, een typische lekkernij uit de streek, gevuld met banketbakkersroom.

Li-Quattro-Fumari-bed-breakfast-Salento-Puglia (5)

Wanneer de zon weer achter de horizon is gezakt, wordt een traditioneel Italiaans diner geserveerd. Na een start met bruschette schept de kok op uit een gigantische pan zelfgemaakte orecchiette con le cime di rapa (een regionale groentesoort, die je als een kruising tussen raapstelen en broccoli kunt zien).

Als bijgerecht ricotta uit eigen stal, met versgebakken brood, tomatensalade en een pizza. Na een dag klimmen en fietsen zullen jullie wel begrijpen dat alles tot de laatste kruimel op ging. Als klapstuk komen er sappige, volrijpe kakivruchten op tafel.

Li-Quattro-Fumari-bed-breakfast-Salento-Puglia (6) Li-Quattro-Fumari-bed-breakfast-Salento-Puglia (7)

Een ding is zeker: ook in de Salento weten de Italianen hoe ze hun gasten in de watten moeten leggen. Ik kan jullie deze ruimtelijke villa direct aan zee, rustig gelegen, midden in het groen, aanraden. Niet alleen vanwege de ligging, maar ook en vooral vanwege de zelfgemaakte lekkernijen die je op elk moment van de dag worden aangeboden. En dat alles op een Italiaans tempo. B&B Li Quattro Fumari, a presto!’

B&B Li Quattro Fumari ligt in Santa Caterina di Nardò, op 25 minuten rijden ten noorden vanaf Gallipoli en 35 minuten ten zuidwesten van Lecce. Naast tweepersoonskamers kan je ook kiezen voor een familiekamer met vier bedden. Iedere kamer beschikt over een eigen badkamer. Op de website van de B&B vind je meer informatie.

De beste tips voor een vakantie in Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *