Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Borgo Canonica – slapen in een dorp vol trulli in Puglia

Bij een reis naar Puglia hoort natuurlijk een verblijf in een trullo, zo’n karakteristiek huisje met puntdak. Dat kan bijvoorbeeld bij Borgo Canonica, een pittoresk trullo-dorpje in het hart van de Valle d’Itria. In de huisjes van kalksteen zijn elegante kamers en suites gemaakt.

Slapen in een trullo bij Borgo Canonica

Borgo Canonica ligt vlak bij het plaatsje Cisternino, in het hart van de trulli-streek. De typische huisjes van kalksteen met hun kegelvormige daken worden omringd door eeuwenoude olijfbomen, waar je vanuit de kamers en suites op uitkijkt.

Dit authentieke trullo-dorpje werd in de achttiende eeuw bewoond door monniken. Tot in de vorige eeuw woonden er nog een paar boerenfamilies. Zonder voorzieningen als elektriciteit was het leven er zwaar. De boeren moesten soms wel twintig kilometer lopen voor ze aan het werk konden.

Uiteindelijk verlieten de boeren de borgo, die langzamerhand een ruïne werd. Gelukkig riep een team van architecten en vaklieden het verval een halt toe. Tijdens een langdurige restauratie hebben ze de borgo nieuw leven ingeblazen.

Het is gelukt om het authentieke karakter van deze bijzondere plek te behouden, waarbij de ruim veertig trulli zijn verbouwd tot veertien ruime en comfortabele suites, elegant ingericht, in harmonie met het karakter van de trulli. Er is veel gebruik gemaakt van natuursteen, hout en linnen in lichte, natuurlijke tinten.

Lekker ontspannen bij het zwembad

Rond de kamers en suites zijn charmante zitjes gecreëerd, van terrasjes in de schaduw tot pleintjes die herinneren aan weleer. Rondom het zwembad vind je ligbedden met parasols; onder de schaduwrijke pergola is er een pool bar. Hier wordt ’s ochtends ook het ontbijt geserveerd.

Zowel voor het ontbijt als voor het diner wordt voornamelijk gewerkt met lokale producten, direct van het land op tafel dus. Uitgangspunt zijn de traditionele gerechten van Puglia, waarbij ruimte is voor innovatie.

Ontdek Alberobello, Ostuni en Locorotondo

Borgo Canonica is een ideale uitvalsbasis om trulli-hoofdstad Alberobello, la città bianca Ostuni en het pittoreske Locorotondo te verkennen. Via deze link boek je een onvergetelijke vakantie bij Borgo Canonica.

Meer moois zien in Puglia?

Tijdens de 15-daagse Fly & Drive Highlights Puglia maak je een mooie rondreis door Puglia. Je reist van het schiereiland Gargano in het noorden naar Matera (in buurregio Basilicata), van barokke pareltjes Nardò en Lecce tot een grande finale bij Borgo Canonica.

Wil je persoonlijk advies over een reis naar Puglia? Neem dan contact op met Eva Sardinia via info@eva-sardinia.com of via 0031-229591942.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *