Home » Reizen door Italië » Puglia » Bari in top tien Lonely Planets Best in Europe 2019
Duik in Ciao tutti's puzzelboekjes over Italië!

Bari in top tien Lonely Planets Best in Europe 2019

De reisexperts van Lonely Planet hebben bruisende steden, afgelegen kusten en onbezongen regio’s in Europa uitgekamd, op zoek naar de beste plaatsen om dit jaar te bezoeken.

Van bossen waarin nog wilde beren leven tot de steilste wijngaarden ter wereld, volgens Lonely Planet zijn deze tien bestemmingen op dit moment de meest verrassende plekken binnen Europa. Het is een mix van heruitgevonden oude bekenden en goed bewaard gebleven geheimen die staan te popelen om in 2019 in het voetlicht te treden.

Bari – hernieuwde levenslust in de hak van de laars
De experts reisden natuurlijk ook door Italië, waar ze dit keer hun oog lieten vallen op Bari, de hoofdstad van Puglia. Lonely Planet: ‘Je kunt het nog net geen wederopstanding noemen. Voor vakantiegangers was Bari een lange tijd slechts een tussenstop voor hun reis naar de beroemdere, zuidelijker gelegen steden van Puglia.

Maar Bari heeft een hernieuwde levenslust. De ooit zo sjofele havenstad die uit de hiel van Italië steekt beleeft een ware renaissance, die tien jaar in de maak is geweest.

De toon wordt gezet door het oude centrum. Op de mooie pleintjes hebben dichtgetimmerde etalages plaatsgemaakt voor familierestaurantjes, waar borden met orecchiette-pasta door grootmoeders worden opgediend. Maar de veranderingen zijn niet alleen cosmetisch.

Culturele centra worden opnieuw geopend, van het decadente Teatro Piccinni tot elegante hotels zoals de Oriente, ooit klaar voor de sloop. Ook Teatro Margherita, een voormalig theater in art nouveau-stijl dat op stelten in het water staat, nu een cultureel centrum, is weer helemaal opgeknapt. Met een verbeterd nachtleven (wat dacht je van cocktails in een voormalig ticketbureau), veiligere straten en schonere stranden, doet Bari weer helemaal mee.’

Zet Bari dus zeker op je wensenlijstje voor een volgende vakantie, stedentrip of zelfs weekendje weg. Je kunt er makkelijk naartoe vliegen (met onder andere Transavia en Ryanair vanaf onder meer Amsterdam en Maastricht) en door de combinatie van stad en strand is het ideaal voor een korte getaway.

Wist je trouwens dat je tegenwoording recht hebt om een compensatie indien je vlucht meer dan drie uur vertraagd is of indien deze helemaal gecanceld wordt? Je kunt dit nu eenvoudig regelen met bedrijven als Claimingo of AirHelp. Zij regelen dan het hele proces bij lange vertraging hebt en zelfs in het geval van een overboeking, zodat je je vergoeding kunt claimen bij de betreffende vliegtuigmaatschappij.

Ontdek de mooiste plekken van Bari
Lonely Planet tipt in dit artikel de geheimen van deze onderschatte havenstad. Ook wij hebben onze tips voor Bari op een rijtje gezet, in het artikel 10x doen & proeven in Bari.

Ander leesvoer voor je bezoek aan Bari:
*Via delle Orecchiette – de ‘Straat van de Oortjes’ in Bari
*Bari, non basta una giornata…
*Bellissima Bari

Wil je behalve Bari ook andere pareltjes in Puglia ontdekken? Al onze tips voor Puglia vind je via deze link. Neem je liever een boek ter hand, met ontelbaar veel tips voor je rondreis door de hak van de laars, bestel dan een exemplaar van Mijn Puglia, de meest complete reisgids voor deze zonnige zuidelijke regio.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Geniet van de leukste routes door Italiaanse steden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *