Home » Reizen door Italië » Pisa » Prijswinnende chocolade in Pisa
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Prijswinnende chocolade in Pisa

Italianen zijn niet dol op de Nederlandse keuken. Ze lachen altijd een beetje besmuikt als de vraag weer eens op tafel komt wat de Nederlanders als hun nationale gerecht beschouwen – een kroket, een pannenkoek? – en leveren luidruchtig commentaar op onze eetcultuur als je ze probeert te laten kennismaken met bitterballen, haring of een broodje halfom.

Voor één Nederlander maken ze in Italië echter een grote uitzondering: Paul de Bondt. Deze van oorsprong Nederlandse chocolatier is erin geslaagd de Italiaanse bevolking voor zich te winnen met ‘de beste chocolade ever’, aldus een van mijn vriendinnen uit Siena.

Zij is overigens niet de enige die zo denkt; De Bondt heeft veel chocoladeprijzen op zijn naam weten te schrijven en is uitgeroepen tot de beste chocolatier van Italië. Gek genoeg is het nog niet zo makkelijk om in Nederland aan zijn chocolade te komen, maar dat wordt in zijn winkel in Pisa ruimschoots goed gemaakt.

Ik kocht er – onder andere, want het is veel te lekker allemaal – de ‘Tavolette di Pisa’, chocolade (puur, melk of wit) met pijnboompitten uit het Parco regionale di Migliarino-San Rossore in de buurt van Pisa, volgens kenners de beste van heel Italië. Maar ook de chocolade met peper, met citrus en met zout zorgen voor smaakexplosies in je mond. Ik was al aardig verslaafd aan chocolade, maar dit stijgt boven alle verwachtingen uit! Een kleine verzameling uit het De Bondt-assortiment:

De Bondt bedenkt al deze creaties net even buiten Pisa, in zijn laboratorium in Navacchio (Visignano), in de zogenaamde ‘Chocolate Valley’. Samen met mede-chocolatier Cecilia is hij hier altijd aan het uitproberen, creëren en proeven. Ze zijn niet snel tevreden, maar met de pareltjes die het laboratorium mogen verlaten heb je dan wel een heel bijzondere, bijna magische smaak te pakken. Wie in Pisa is, moet zeker even gaan proeven.

Je vindt De Bondts chocoladeparadijs – de winkel uiteraard, want in het laboratorium worden geheime taken verricht – aan de Via San Martino 82. Probeer in elk geval de Tavolette di Pisa, meer zeg ik niet!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *