Home » Reizen door Italië » Piemonte » Vercelli: slenteren door de stad en slapen tussen de rijstvelden
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Vercelli: slenteren door de stad en slapen tussen de rijstvelden

Borgo-di-Ramezzana-3

Tijdens onze reis door de rijstlanden van Piemonte bezoeken we Vercelli, de hoofdstad van de rijst die wordt omringd door kilometers rijstvelden. De stad zelf heeft een klein maar charmant historisch centrum, waar je lekker op je gemak doorheen kunt slenteren. Maak in elk geval even een tussenstop op de volgende vijf plekken:

4x doen in Vercelli
* Pasticceria Follis: een meer dan een eeuw oude banketbakker/chocolatier in het centrum van de stad, waar je in elk geval even de specialiteit van het huis, bicciolani, moet proeven – koekjes waarvan het recept waarschijnlijk nog uit de renaissance stamt… Buonissimi!

Follis

* Piazza Cavour: het hoofdplein van Vercelli dat boven op het voormalige Romeinse forum van de stad is aangelegd. Karakteristiek voor het plein is de middeleeuwse Torre dell’Angelo.

Piazza-Cavour
* Basilica di Sant’Andrea: een van de belangrijkste monumenten van de stad en zowel van buiten als van binnen kleurrijk en indrukwekkend. De kerk dateert uit het begin van de dertiende eeuw en is de moeite van een bezoekje waard. Vergeet vooral niet ook even de kloostergang in te lopen!

Sant-Andrea-Vercelli-2Sant-Andrea-Vercelli
* Birrificio artigianale Sant’Andrea: de kleine lokale bierbrouwer Sant’Andrea dankt zijn naam aan de basilica en ligt een beetje verscholen aan de Via Cima Dodici 22 – een wat ongezellig industrieterrein waar je eigenlijk alleen met de auto kunt komen. De bar zit aan de brouwerij vast en is van het type ongedwongen en alternatief. Proef in elk geval even de bijzondere huisspecialiteit: bier gemaakt van rijst.

Birrificio-Vercelli
Logeren op de rijstlanden: Borgo di Ramezzana
Aan het einde van de dag, na een middag slenteren en proeven in Vercelli, is het heerlijk thuiskomen en bijkomen aan het zwembad van Borgo di Ramezzana. Deze voormalige grangia (graanopslag) van het nabijgelegen klooster Lucedio is helemaal omgetoverd tot een vakantieparadijsje. In het prachtige landhuis tussen de rijstvelden geniet je letterlijk en figuurlijk van een viersterrenbehandeling. Een betere uitvalsbasis voor een ontdekkingstocht door de Italiaanse rijstvelden is moeilijk denkbaar!

Borgo-di-RamezzanaBorgo-di-Ramezzana

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *