Home » Reizen door Italië » Piemonte » Fietsen naar de abdij: de risotto-route
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Fietsen naar de abdij: de risotto-route

Fietstocht-5
Een van de leukste en mooiste ervaringen tijdens onze reis door de provincie Vercelli in Piemonte was zonder twijfel de fietstocht die ons dwars door rijstvelden naar de voormalige abdij van Lucedio – en een paar borden dampende risotto – bracht. Vandaag het verslag in foto’s, che avventura!

Startpunt: Borgo di Ramezzana
De fietstocht start bij Borgo di Ramezzana, de voormalige graanopslag van het klooster dat tegenwoordig ingericht is landelijk logeeradres. Het hotel is onderdeel van albergabici – ‘vrienden van de fiets’, en helpt je graag met het organiseren van een begeleide fietstocht door de rijstvelden.

Fietstocht-2Fietstocht

Rijstvelden, rijstvelden en nog eens rijstvelden
Met de auto, via de geasfalteerde weg, ben je in een mum van tijd bij de abdij van Lucedio. Wij nemen, samen met onze gidsen Cristian en Dario echter graag een omweg, om te verdwalen in het mooie landschap met rijstvlaktes zo ver het oog reikt.

Fietstocht-4Fietstocht-7 Fietstocht-1 Fietstocht-6

Aankomst: Abbazia di Lucedio
Als de abdij in de verte opdoemt, beginnen we trek te krijgen. Gelukkig staat nonna Carla in de keuken al te trappelen om ons te laten zien hoe je nu eigenlijk risotto maakt – om ons er vervolgens uitgebreid van te laten proeven, uiteraard. Carla geeft desgevraagd graag het geheim prijs van de perfecte risotto: ‘un buon brodo, e tanta pazienza’, oftewel: een goede bouillon, en heel veel geduld.

Abdij-Lucedio-1 Fietstocht-8Abdij-Lucedio-3Fietstocht-9 Abdij-Lucedio-5 Abdij-Lucedio-6

Morgen – de laatste dag van onze risotto-reis in Piemonte – reizen we door naar de provincie Biella, waar we onder andere een prachtig meer bezochten, dat nog maar weinig toeristen hebben ontdekt…

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië