Home » Reizen door Italië » Parma » Zeeuwse bolussen bij een Italiaans ontbijt
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Zeeuwse bolussen bij een Italiaans ontbijt

Bij het vertrek op Schiphol, voor een vroege zondagochtendvlucht richting Parma, waren de koffers van de drie bakkers opvallend veel zwaarder dan die van de dames in het gezelschap. De oorzaak? Genoeg ingrediënten om de Italianen te trakteren op ter plekke gebakken Zeeuwse bolussen, Fries suikerbrood en verser dan vers dadelbrood.

De laatste twee dagen van de culinaire week stond voor bakkers Frans, Martin en Martin in het teken van brood. Onder leiding van twee verschillende Italiaanse bakkers, onder wie de beroemde Giovanni Gandino, bakten ze grissini, focaccia, piadine en ander Italiaans lekkers. We doen nog uitgebreid verslag van de Italiaanse vaardigheden van onze bakkers, maar vandaag blijven we qua lekkers op eigen bodem.

zeeuwse-bolussen-in-italie (3)Frans met het deeg voor het dadelbrood

De Zeeuwse bolussen en het dadelbrood dat Frans, Martin en Martin in de keuken van Academia Barilla hadden gebakken, werden namelijk geserveerd tijdens het ontbijt in het hotel. Hoewel de hotelmedewerkster de bolussen eerst nog alleen voorzichtig op onze tafel wilde zetten, was ze na een uitgebreide proefsessie helemaal om. Niet alleen stalde ze de bolussen mooi uit op het buffet, ze begroette alle gasten die nog wat slaperig hun eerste cappuccino en cornetto kwamen halen enthousiast met het verhaal achter de Zeeuwse zoetigheid en de dringende aanbeveling toch vooral te proeven!

zeeuwse-bolussen-in-italie (5)Italiaanse cornetti en Zeeuwse bolussen gebroerderlijk naast elkaar op het buffetzeeuwse-bolussen-in-italie (6)van het dadelbrood bleef geen kruimel meer over…
zeeuwse-bolussen-in-italie (1)
ook Saskia genoot van een ‘Hollands’ ontbijtje!

En hoewel Italianen net zo zijn als de spreekwoordelijke boeren die niets eten wat ze niet kennen, proefden ze allemaal een stukje bolus en een plakje dadelbrood. Na de eerste hap zag je de gezichten opklaren en ging alles tot de laatste hap op. Met trots glimmende bakkers én een dik tevreden serveerster als resultaat!

zeeuwse-bolussen-in-italie (2)

Tijdens de laatste cursusdag laten Frans, Martin en Martin ook meesterbakker Gandino proeven. Zijn oordeel? Onderstaande foto spreekt voort zich: BUONISSIMO!!!

zeeuwse-bolussen-in-italie (4)

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *