Home » Reizen door Italië » Parma » Proeven van Parma
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Proeven van Parma

Op uitnodiging van Academia Barilla genoten we begin deze maand van Parma en omgeving. Met specialiteiten als prosciutto di Parma, Parmigiano Reggiano, de grootste pastafabriek ter wereld en de enige echte aceto balsamico mag dit stukje laars zich met recht ‘de buik van Italië’ noemen. Uiteraard moest al dat lekkers geproefd worden – en dat hebben we dan ook volop gedaan, samen met acht andere proevers die we vandaag meteen aan jullie voorstellen.

We beginnen onze blogreeks over Parma met een voorproefje in foto’s. Zo kunnen jullie alvast watertanden bij wat jullie de komende tijd op Ciao tutti te wachten staat!

De hoofdrolspelers op ons bord deze week zijn met stip de beroemde Prosciutto di Parma en Parmigiano Reggiano:

Parma-ham-kaas

De slachtoffers van deze delicatessen – nog op de eerste dag dus zonder al die extra kilo’s:

Parma-Academia-Barilla (1) Parma-Academia-Barilla (2)

Bakker & bakdocent Frans Welling is tijdens de kookworkshop bij Academia Barilla samen met collega Martin Otten verantwoordelijk voor de spaghetti alla chitarra en de gevulde tortelli…

Frans-Welling-pasta Martin-Otten-pasta

…die erg in de smaak vallen bij de derde bakker in de groep, Martin van Kommer. Maar goed dat we dan nog niet weten wat er ons allemaal nog zal worden voorgeschoteld!

Parma-Martin-van-Kommer

Rudolf Barhuijsen, project manager bij Rijn IJssel Vakschool Wageningen (waarmee Academia Barilla nauw verbonden is) neemt tijdens de kookworkshop samen met Lammert de Vries de taak van de bakkers over en bakt onder andere focaccia. Ook zorgt Rudolf ervoor dat alle lekkernijen mooi op de foto verschijnen:

Parma-Rudolf-Barkhuijsen

Elise van Nispen (docent Nederlands en facility management) studeert Italiaans maar mag zich samen met André Pierik (marketing manager bij Rijn IJssel) eerst bekwamen in de kunst van la dolce vita, met de nadruk op dolce:

Andre-Pierik-Elise-van-Nispen

Lammert en Sjoukje de Vries, eigenaren van Landgoed Groot Warnsborn in Arnhem en ambassadeurs van Academia Barilla, in beeld met een van de plaatselijke delicatessen (nadat we uitgebreid van het lekkerste stukje van het varken hadden gesmuld):

Lammert-Sjoukje-de-Vries

Een gedetailleerd verslag van alle culinaire belevenissen volgt komende tijd, vanmiddag geven we eerst een recept uit de keuken van Academia Barilla – zodat jullie lekker kunnen meegenieten!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *