Home » Reizen door Italië » Op water en wijn – wijncruises op de Middellandse Zee
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Op water en wijn – wijncruises op de Middellandse Zee

Heerlijk vakantie vieren omringd door het blauwe water van de Middellandse Zee en de beste Italiaanse wijnen… Dat lijkt een perfecte combinatie voor elke Italiëliefhebber die graag proost op la dolce vita!

Two glasses of the rose wine in autumn vineyard

Laat je leiden door de wijn
‘Het is de wijn die mij leidt, de wilde wijn, dat de wijste man de longen uit zijn lijf zingt, lacht als een gek– hij drijft de man tot dansen… en verleidt hem zelfs om verhalen te vertellen die hij nooit heeft verteld,’ zo schrijft Homerus in zijn Odyssee.

Ook jij kan je nu laten leiden door de beste wijn van mediterrane bodem. De Italiaanse cruisemaatschappij MSC Cruises, waarmee Sophie stapte in juni al een bijzondere reis maakte, gooit dit najaar de trossen los voor de On the Wine Routes.

MSC-Cruises-Splendida (1) N-7.jpg MSC-Cruises-Splendida (4) MSC-Cruises-Splendida (6)

Tijdens deze themacruises proef je niet alleen bijzondere wijnen maar neem je ook een kijkje in een mediterrane wijngaard. Want een glas wijn smaakt nóg beter als je de achtergronden van het wijn maken kent. Midden in een van de uitgestrekte wijngaarden krijg je ontzag voor het werk dat er verzet moet worden om uiteindelijk een fles goede wijn te openen. Er is veel geduld en kennis nodig om van de geoogste druiven een wijn te maken die je bij elke slok weet te verleiden.

Tijdens de wijncruise kun je verschillende wijnexcursies om de fascinerende en oude wereld van de mediterrane wijnproductie, -handel en -tradities te ontdekken. De MSC Masters of Wine brengen je op de hoogte van alle ins & outs op het gebied van wijn – uiteraard door ook goed te proeven!

Hemingway-wijn

‘Wijn is een van de meest beschaafde dingen ter wereld en een van de meest natuurlijke dingen van de wereld, die tot de grootste perfectie werd gebracht, en het biedt vermoedelijk een grotere verscheidenheid aan plezier en waardering dan eender welk ander zuiver zintuiglijk ding,’ aldus Ernst Hemingway. Tijdens de wijncruises is het dan ook volop genieten van vino divino, goddelijke wijn.

On the Wine Routes
Op 2 en 9 november en op 14 december 2014 vertrekt de MSC Splendida voor een sprankelende wijncruise. Tijdens de achtdaagse cruise kun je toosten in Italië, maar ook in Tunesië, Spanje en Frankrijk. Tijdens de cruises in november bezoek je Napels en Messina (Italië), Tunis (Tunesië), Barcelona (Spanje) en Marseille (Frankrijk). In december zijn de Italiaanse stops Civitavecchia (bij Rome) en Palermo.

MSC-Cruises-wijn-Italiëfoto’s: MSC Cruises

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Een reactie

  1. Heel uitnodigend geschreven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *