Home » Reizen door Italië » Ontdek de mooiste dorpjes van Italië – deel IV
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Ontdek de mooiste dorpjes van Italië – deel IV

De laatste etappe van onze fotospeurtocht langs de borghi più belli van Italië – wederom in het diepe zuiden van de laars. Aan jullie de taak om aan de hand van onderstaande drie foto’s te raden waar Ciao tutti is.

foto-blog-april-4 (1) foto-blog-april-4 (2) foto-blog-april-4 (3)

Een tip: alle 211 mooiste dorpjes van Italië hebben we verzameld in onze nieuwste special, die dus enige aanwijzing kan bevatten om te kunnen achterhalen waar we deze foto’s geschoten hebben!

Weet je waar Ciao tutti is? Laat je antwoord – dus de naam van il borgo bello, het mooie dorpje, waar we volgens jou zijn -dan voor 5 mei achter in een reactie op dit blog (dat kan helemaal onder aan deze pagina, even naar beneden scrollen dus). Onder de goede inzenders verloten we een klein souvenir uit Italië.

In de week van 5 mei maken we de winnaars bekend én verklappen we waar we waren.

Vorige week waren we in… Otranto
Otranto (met de klemtoon op de eerste o) is het meest oostelijk gelegen stadje van Italië. Het oude centrum van het havenstadje wordt omsloten door een imposante stadsmuur die nog vrijwel intact is en die lange tijd dienst deed om het stadje te verdedigen. Nu ademt Otranto een heel serene sfeer. Zoals de Italiaanse journalist Roberto Cotroneo schreef, is het hier alsof gli anni non passano e tutto sembra compenetrarsi, ‘de tijd heeft stilgestaan en het heden en verleden samensmelten’. Binnenkort zullen we een hele blog wijden aan deze bijzondere borgo!

fofotblog-april-3

De winnaars van de derde fotoblog zijn Roel Vroemen en Lotte Manou van Wely. Sturen jullie een mail met je adres naar blog[apenstaartje]ciaotutti[punt]nl? Dan sturen we jullie prijsje toe!

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

11 reacties

 1. Erwin van Heteren

  Savoca Sicilia

  Beroemd geworden door de film the Godfather uit 1972. Ondermeer de scène in Bar Vitelli en de trouwerij in Chiesa S. Nicolo.

 2. Savoca Sicilia

 3. Patrick Willemsen

  Savoca!

 4. Wilma van 't Hof

  Dit is het middeleeuwse dorpje Savoca, Sicilië.

 5. borghi pui belli Savoca.

 6. Leo De Brabandere

  Je zit helemaal niet in het zuiden van de laars tenzij dat er ondertussen een verbinding is gekomen tussen Calabria en Sicilia. Je zit dus in de provincie Messina en zoals Erwin Van Heteren terecht opmerkt, de opnameplek van de Godfather films van Coppola. Deze locatie moest dan doorgaan voor Corleone in de provincie Palermo.

 7. Met de laars bedoelen we uiteraard het land, dus heel Italië, niet alleen de vorm!

 8. Jenny van den Brande

  Savoca Sicilia (cfr. film “The godfather”)

 9. Margot Mombers

  ….en ik maar denken dat het Scanno is….

 10. savoca , sicilia

 11. Landje Bleeker

  Savoca , provincie Messina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *