Home » Reizen door Italië » Ontdek de mooiste dorpjes van Italië – deel III
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Ontdek de mooiste dorpjes van Italië – deel III

Onze fotospeurtocht door Italië brengt ons vandaag in het zuiden van de laars. Meer verklappen we nog niet; het is aan jullie om aan de hand van onderstaande drie foto’s te raden waar Ciao tutti is. Een tip: de foto’s zijn gemaakt in een van de borghi più belli d’Italia.

fofotblog-april-3 fofotblog-april-3 (3) fofotblog-april-3 (2)

Weet je waar Ciao tutti is? Laat je antwoord – dus de naam van il borgo bello, het mooie dorpje, waar we volgens jou zijn -dan voor komende vrijdag, 25 april, achter in een reactie op dit blog (dat kan helemaal onder aan deze pagina, even naar beneden scrollen dus). Onder de goede inzenders verloten we een klein souvenir uit Italië.

In de blog van volgende week zaterdag maken we de winnaars bekend én verklappen we waar we waren. Uiteraard krijg je dan ook een nieuwe fotocollectie voorgeschoteld.

Vorige week waren we in… Compiano
‘Ai nostri monti ritorneremo,’ zo klinkt het in Il Trovatore van Giuseppe Verdi. ‘We zullen terugkeren naar onze bergen,’ waarbij de bergen staan voor de Apennijnen in Emilia-Romagna, waar de regio Ligurië raakt. Te midden van deze bergen verrijst het middeleeuwse dorpje Compiano, een typisch burchtdorpje waar de sfeer van weleer nog tastbaar is.

fofotblog-april-2 (1)

Hier heeft de familie Landi 400 jaar lang stand weten te houden tegen het keizerrijk. De familie behoorde tot de Ghibellijnen, een politieke groepering die tegen de keizer was. Op de plek van het huidige Compiano bouwden ze een castello binnen de muren waarvan ze veilig hun leven konden leiden. Tot 1987 was het kasteel nog bewoond, door la marchesa Gambarotta. Voor deze markiezin haar intrek nam in het kasteel, diende het nog enige tijd als staatsgevangenis en als school.

De winnaars van de tweede fotoblog zijn Dennis Darkwah en Anita Drost. Sturen jullie een mail met je adres naar blog[apenstaartje]ciaotutti[punt]nl? Dan sturen we jullie prijsje toe!

 

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

24 reacties

 1. Volgens mij zijn deze foto’s gemaakt in Otranto (Puglia)

 2. Erwin van Heteren

  Dit is idd. Otranto in de hak van de laars.

 3. Zuid Italië: Otranto

 4. Erwin van Heteren

  Via de volgende link: http://nl.wikipedia.org/wiki/Kathedraal_van_Otranto kunt u het verhaal over Otranto lezen. De Kathedraal heeft een waanzinnig mooie mozaïek vloer en dan het verhaal van de Turken die per toeval in Otranto zijn aangekomen.

 5. Ja, is inderdaad een mooi verhaal

 6. Dit is Puglia, Salento, Otranto! Hier ga ik aankomend jaar heen op vakantie.

 7. Franca Schraven

  De foto,’s zijn gemaakt in Otranto. Ik heb het stadje al 2 keer bezocht, en de tweede keer ontdekte je weer plekjes die je de eerste keer niet gezien had. We gaan in het najaar voor de derde keer naar Puglia, en zal er vast weer een bezoek aan Otranto gebracht worden.

 8. De foto’s zijn volgens mij gemaakt in Otranto (Puglia)

 9. Erwin van Heteren

  Voor wie er naar Salento gaat dit jaar. Bezoek ook zeker Sant’ Andrea net boven Otranto. Een kustlijn zo mooi!!!!

 10. Marite van der Waal

  Otranto, twee jaar geleden nog geweest.

 11. Otranto, vooral buiten het seizoen heel leuk (begin mei bezocht).

 12. De naam van il borgo bello is Otranto.

 13. Het is zeker in Otranto. De mozaïeken in deze kathedraal zijn de uitstap naar deze uithoek van Italië meer dan waard. Vergeet niet bij een bezoek ook de kleine byzantijnse San Pietro met zijn mooie fresco’s te bekijken. De kustweg naar S. M. di Leuca kronkelt en gaat voortdurend op en af (is ook een fietsroute!) waardoor je mooie vergezichten hebt. Veel vis, lekker eten, zon en cultuur… wat wil je nog meer?

 14. Otranto!! Mooi!!! ik heb op google gezocht ik ben er zelf nog niet geweest. Nog een plaats op mijn bucketlist…., nog een hoop te zien.

 15. Otranto, zo mooil Helaas nog nooit geweest maar zou het graag willen.

 16. Otranto

 17. Inderdaad Otranto !
  Toen we dit mooie plekje ontdekten, was het de locatie van een filmopname.
  Ogen tekort dus.
  We namen mooie foto’s van de mozaïekvloer die tussen 1163 en 1166 door monnik Pantaleone werd aangelegd.
  Van monnikenwerk gesproken …

 18. Veerle Vercaemst

  Otranto. Heerlijk !! We waren er 2 jaar geleden samen met onze 3 dochters. Unieke locatie !! Onvergetelijk, azuurblauw , vissersbootjes, puur, verse vissersvangst, uniek licht! Ciao

 19. Ja hoor, Otranto, zie ook het boekje van Willemijn van Dijk : Puglia

 20. Prachtig ! Puglia!
  Dit is zeker Otranto……prachtig.Ik was er in mei 2012.
  Heel Puglia de moeit waard.

 21. Zuid-Italië : Otranto!

  Mvrgr

  H Jennen

 22. van den Brande Jenny

  Il borgo bello: Otranto (Puglia)

 23. otranto!! di certo !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *