Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Fuga dal Museo – beelden uit het Museo Archeologico Nazionale duiken op in Napels

Van 2 december 2019 tot en met 14 februari 2020 is in het Museo Archeologico Nazionale di Napoli (MANN) de tentoonstelling Fuga dal Museo te zien, met foto’s van Dario Assisi en Riccardo Maria Cipolla.

De foto’s tonen verschillende beelden uit de collectie van het museum die ‘op de vlucht zijn geslagen’. Je ziet ze in de straten van Napels, op de meest karakteristieke plekken van de stad: aan de boulevard langs de zee, bij het Castel dell’Ovo, op het Piazza del Plebiscito, op een balkon met wapperende lakens…

Het idee is even simpel als geniaal. Door de beelden in typisch Napolitaanse settings te plaatsen, kussen de fotografen ze als het ware tot leven. Ze bevolken de mooiste hoekjes van de stad, met als resultaat veertig creatieve foto’s die je stuk voor stuk doen glimlachen.

Kunst in de openbare ruimte werkt als balsem voor de ziel, ook als het effect slechts bestaat op een foto… Geniet van een bevallige Aphrodite in de Vico Lungo Gelso, van de Toro Farnese die prima op zijn plaats lijkt in de stad, van Canova’s ballerina in de Vico San Domenico en van Amore en Psyche in een innige omhelzing in de Orto Botanico.

Praktische informatie
Het Museo Archeologico Nazionale di Napoli is dagelijks geopend van 9.00 tot 19.30 uur, behalve op dinsdag, dan is het museum gesloten. Kijk voor meer details op de website van het Museo Archeologico Nazionale di Napoli.

foto’s: Dario Assisi en Riccardo Maria Cipolla | MANN

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *