Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

City Challenge – een digitale speurtocht door Napels

Een van de dingen die heerlijk zijn in Napels is verdwalen in de steegjes en straatjes met wapperende was en passerende scooters. Napels is daardoor ook de perfecte plek om een speurtocht te organiseren.

Toen Iris & Joël van Ontdek Napels door de mensen van de City Challenge app benaderd werden, twijfelden ze dan ook geen moment… Natuurlijk wilden ze een leuk spel maken waarmee je Napels spelenderwijs leert kennen!

Iris: ‘Met onze eerste game nemen we je mee door het historisch centrum van Napels, dat vol verrassingen zit.’ Via de City Challenge app transformeert de stad tot een speelveld. Op een interactieve manier leer je het historisch centrum kennen.

Joël: ‘Je leert verschillende bekende personages uit Napels kennen, maar we kunnen hun namen natuurlijk niet al verklappen.’

Iris: ‘In het spel zitten ook leuke extra’s verwerkt, zoals augmented en virtual reality-ervaringen waardoor objecten en plekken tot leven komen. Dat is echt supergaaf om te zien!’

Tijdens de anderhalf uur durende speurtocht door de oude stad los je raadsels op, ga je op zoek naar een object naar aanleiding van een foto of volg je het kompas om de locatie te vinden waar je naar op zoek bent.

Joël: ‘Het leuke is dat je de stad heel anders gaat zien en misschien wel dingen ontdekt die je anders niet gezien had. De stad is echt je speelveld’.

Hoe speel je het spel?

Klik op deze link (beschikbar op mobiel en desktop) om het spel te downloaden. Je kunt het spel eenvoudig downloaden en direct spelen op elk moment van de dag, maar het is het beste om het met daglicht te doen. Ook omdat je misschien ergens naar binnen moet gaan om een raadsel op te lossen of een antwoord te vinden.

Is de City Challenge ook geschikt voor kinderen?

Het spel is zeker ook geschikt voor kinderen, maar we raden je wel aan om het altijd te spelen onder begeleiding van een volwassene. Sommige vragen zijn namelijk wat lastiger, maar het is een spel dat zeker ook leuk is om met het hele gezin te doen.’

Wil je liever niet zelfstandig op ontdekking door Napels, maar met een local die stad uitstekend kent? Check dan de website van Ontdek Napels voor een van de tours die Iris en Joël aanbieden.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *