Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

5 goede redenen voor een bedrijfsuitje naar Napels

Napels zit in de lift. Steeds meer mensen weten hun weg te vinden naar deze bijzondere Italiaanse stad, die elke dag weer weet te fascineren. Afgelopen najaar was Saskia er ook weer op bezoek, dit keer om inspiratie op te doen voor haar nieuwe boek Mijn Napels, dat in het voorjaar zal verschijnen.

Wil je ook graag een keer naar deze fascinerende stad, maar heeft je partner, broer/zus of een vriend(in) geen zin om met je mee te gaan? Iris en Joël van Ontdek Napels geven vijf goede redenen om dit jaar je bedrijfsuitje in Napels plaats te laten vinden!

Napels is die stad in Europa waar nog niet iedereen is geweest
Vlieg een kwartiertje verder dan Rome en je bent in Napels. Toch is Napels een stad die nog lang niet zo populair is als de Eeuwige Stad is. En dat heeft zo z’n voordelen…

Iris: ‘Afgelopen jaar hebben we regelmatig groepen Nederlanders en Belgen te gast gehad in Napels. Vriendengroepen, families, maar ook bedrijven. Wat ons opviel was dat bij deze samengestelde groepen er meestal maar één (en soms zelfs geen enkele) persoon was die Napels al bezocht had.’

Napels maakt gelukkig
Italiaans dagblad Quotidiano Nazionale publiceerde in 2018 resultaten over een nationaal onderzoek naar depressie. Hieruit bleek dat Napels de stad is met veruit het laagste gebruik van antidepressiva. Met andere woorden: in Napels is men gelukkig.

Volgens burgemeester De Magistris is hier een heel simpele verklaring voor: ‘Omdat we houden van onze stad’. Is het de prachtige omgeving, het heerlijke eten, de mensen die er wonen? Of is het de combinatie van alles bij elkaar? Joël: ‘We moeten je het exacte antwoord schuldig blijven, maar als je in Napels loopt voel je meteen de energie die er hangt.’

Je kunt er over-heerlijk eten en drinken
Napels is een stad waar eten zeer serieus genomen wordt. De ragù staat urenlang op het vuur voordat hij op je pasta geschept wordt. De Napolitaanse pizza wordt volgens een set officiële regels gemaakt, de mozzarella wordt per kilo aangeschaft.

Behalve de vele traditionele gerechten die je eet in de trattoria’s, osteria’s en restaurants vind je in Napels ook veel street food. We gaven je eerder zes soorten street food die je niet mag missen.

Naast al het lekkere eten vind je in Napels ook veel alcoholische versnaperingen die je tijdens een stedentrip moet proeven. Iris: ‘In de steegjes van de Quartieri Spagnoli vind je allemaal kleine barretjes, waar je een heerlijke Spritz of een biertje kunt drinken voordat je gaat dineren.

Daarnaast vind je er ook wijnbarretjes waar je heerlijke lokale wijnen kunt drinken. De Lacryma Christi, die wordt gemaakt op de hellingen van de Vesuvius, is mijn favoriet.’

Houd je meer van limoncello? In het historisch centrum vind je een heuse limoncellofabriek. Uiteraard kun je in elke eetgelegenheid je diner afsluiten met een ijskoud glaasje van dit regionale digestief.

Napels is geen dure stad
Wist je dat eten en drinken in Napels ongeveer de helft goedkoper is dan in Nederland? Daarnaast vlieg je vanaf Eindhoven Airport voor een relatief laag bedrag een weekendje naar Napels.

Napels biedt zowel stad als natuur
Napels ligt aan de Middellandse Zee en aan de voet van de Vesuvius. Dit zorgt op veel plekken in de stad voor prachtige uitzichten. De rijke historie van de stad zorgt ervoor dat je dagenlang in de stad kunt ronddwalen zonder je te vervelen.

Wil je de drukke straten van Napels echter even ontvluchten, dan kan dat ook. Buiten de stad vind je namelijk prachtige natuur. Aan de oostkant ligt het Parco Nazionale del Vesuvio, het gebied rondom de beroemdste vulkaan ter wereld.

Ten westen van Napels liggen de Campi Flegrei, een ander vulkanisch gebied met adembenemende uitzichten over de baai van havenstad Pozzuoli en overblijfselen uit de Romeinse tijd. Het gebied leent zich uitstekend voor actieve fietstours.

Prachtige natuur vind je ook op de eilanden en de kustlijn rondom Napels. Vanuit de haven sta je binnen een uur op een van de eilanden Capri, Ischia of Procida. Ten zuiden van Napels kun je genieten van de beroemde kustlijnen van Sorrento en Amalfi.

Ben je op zoek naar een Nederlandstalige reisorganisatie die je helpt bij het organiseren van je bedrijfsuitje naar Napels? Iris & Joël van Ontdek Napels helpen je graag, zowel met de volledige planning van je reis als voor de organisatie van losse activiteiten, tours en het maken van reserveringen. Op hun website lees je er alles over.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *