Download gratis de Ciao tutti app!

5 redenen om Napels te bezoeken in 2021

2020 is de boeken ingegaan als een heel bijzonder jaar, een jaar zoals we niet kenden. Gesloten restaurants, bars en winkels, een jaar met weinig reizen en voor onze Nederlandse locals in Napels Iris & Joël weinig rondleidingen in Napels. Maar we hopen dat 2021 weer een mooi jaar mag gaan worden voor Napels, voor de Napolitanen, voor jullie en voor ons.

Om het jaar vol goede moed te beginnen, hebben Iris & Joël een lijstje gemaakt met vijf redenen om Napels in dit nieuwe jaar te bezoeken. Dus twijfel je nog over de bestemming voor je vakantie of stedentrip? Niet doen, boek Napels voor 2021!

1 – Napels biedt voor ieder wat wils
Iris: ‘We blijven het zeggen, maar Napels is een zeer veelzijdige stad. Je kunt in Napels diverse musea bezoeken, naar het strand, de Vesuvius beklimmen, een dagje naar de eilanden voor de kust, winkelen en niet te vergeten heel erg lekker eten!

Napels is dus de perfecte bestemming als je op zoek bent naar diversiteit. Ook handig als het reisgezelschap uit personen bestaat met verschillende interesses.’

2 – Napels is de stad van Maradona
Sinds het overlijden van Diego Maradona, op 25 november 2020, is het Stadio San Paolo omgedoopt tot het Stadio Diego Armando Maradona. Zodra dat weer kan, is het bijwonen van een voetbalwedstrijd van Napoli in het ‘nieuwe’ stadion echt een unieke ervaring en misschien zelfs wel een reden om naar Napels te reizen.

Joël: ‘Wij kunnen kaartjes regelen voor een wedstrijd van Napoli. Wil je meer diepgang en de volledige erfenis van Maradona zien? Boek dan onze Maradona Tour.’

3 – Pompeï onthulde een ‘nieuwe’ aanwinst
Pompeï is vanuit Napels altijd een bezoek waard, maar nu helemaal. Eind 2020 werd er namelijk een nieuwe vondst blootgelegd: een prachtig met fresco’s versierd thermopolium,.

Dit was een plek waar de Romeinen eten en drinken konden afhalen, een soort snackbar voor street food en koude of warme drankjes. Wat deze opgraving zo bijzonder maakt is dat de fresco’s op de toonbank in extreem goede staat verkeren. Lees hier meer over de nieuwe ontdekking in Pompeï.

foto: Luigi Spina | Parco Archeologico di Pompeii

4 – Het Teatro San Carlo is uit de steigers
De vierde reden voor een bezoek aan Napels is dat je nu eindelijk het Teatro San Carlo uit de steigers kunt zien. Ruim twee jaar lang was het theater ingepakt,. maar sinds november is de prachtige gerestaureerde gevel weer te zien.

Iris:’ Sowieso is het Teatro San Carlo een bezoek waard. In dit oudste operatheater van Europa staan elk jaar weer adembenemende voorstellingen op de planning (zie deze link voor de programmering). Zo zagen wij hier Het Zwanenmeer, in een prachtig decor.’

Het theater werd in 1737 gebouwd aan het Palazzo Reale, in opdracht van koning Karel III van Spanje, aan wie het ook zijn naam dankt.

Boven op de gerestaureerde gevel zie je de Triade della Partenope, volgens de mythe over het ontstaan van de stad de sirene die muzikanten en dichters bekroonde, hetgeen ze ook boven op het Teatro San Carlo doet.

5 – Procida hoopt op de titel van culturele hoofdstad
Elk jaar mag een andere stad in Italië zich de Italiaanse Hoofdstad van Cultuur noemen. Procida is in de race voor de titel Capitale della Cultura 2022 (net als deze steden).

Joël: ‘Nu is het nog relatief rustig op dit schilderachtige eilandje voor de kust van Napels, maar als Procida deze titel inderdaad weet binnen te slepen is het gedaan met de rust.

Een heel goede reden dus om Napels in 2021 al te bezoeken en een dagtripje naar Procida te maken. Check deze tips om je eilandtrip tot een succes te maken.’

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

2 reacties

  1. Henriëtte van Gessel

    ciao geweldig jullie tips over Napels!
    Vraagje: is het mogelijk om in september (2021) de Anti maffia tour te doen?
    Alvast bedankt,

    cari saluti Henriëtte

  2. Grazie Henriëtte! Voor het boeken van de antimaffiatour kun je het beste direct contact opnemen met Local in Naples > https://www.localinnaples.com/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.